Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Recept: Nyttiga kanelbullar, raw food-tårta och kanelrutor

Recept: Nyttiga kanelbullar, raw food-tårta och kanelrutor
3 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/10/MG_0045-2.jpg

Nyttiga kanelbullar

Veganska och glutenfria Kanelbullar
(16-20 små bullar, tid: 1,5h)

Ingredienser

Kardemummadeg
14 g torrjäst eller 50 g färsk jäst för söta degar
4 dl vatten
3 msk psyllium/fiberhusk
2 dl mandelmjöl
3 dl kokosmjöl
1 dl quinoamjöl
1 msk kardemumma
1 tsk salt
3-4 msk kokosolja
Havremjölk för att pensla bullarna

Kanelfyllningen
3 dl färska dadlar (ca 20-25 st)
1,5 msk kanel
5 msk kokosolja
En nypa salt
1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här
1. Lös upp jästen i vattnet. Blanda i psylliumfröskal och låt stå i 10 minuter.
2. Blanda i mjöl och salt och knåda degen noggrant. Tillsätt olja i slutet och arbeta degen med händerna. Täck med plastfolie eller kökshandduk och låt stå på en varm plats för jäsning i ungefär en timme.
3. Dela degen i 2 bitar och kavla ut degen, ca 1/2 cm tjock.
4. Blanda ingredienserna till kanelfyllningen i en matberedare eller blender.
5. Bred på kanelkrämen på degen och rulla ihop degen till en rulle. Skär 6-10 cm tjocka bullar.
6. Pensla bullarna med växtbaserad mjölk och strö över puffat quinoa (valfritt).
7. Grädda bullarna på 200°C i ca 8-12 minuter.
8. Låt bullarna svalna innan servering. De kan kännas degiga direkt när man tar ut dem, men de behöver stå och svalna i minst 10-20 minuter före servering.

Recept: HappyHealthBlog.com

Foto: Natalie Yonan

https://metromode.se/files/2016/10/IMG_9524.jpg

Nyttiga kanelbullar

Raw Kanelrutor
(6-9 bitar, tid: 30 min)

Ingredienser

Kardemummabotten
2 dl cashewnötter
7 dadlar
1/4 tsk vaniljpulver
1 tsk kokosolja
1/2 tsk kardemumma
En nypa salt

Kanelfyllning
2 dl dadlar
1 msk kanel
2 msk kokosolja
en nypa salt
1/4 tsk vaniljextrakt

Krämig kokosfrosting
1/2 dl kokoskräm (kokossmör)
1 tsk agave
(Om du inte har kokossmör kan du bara blanda kokosolja, agave och lite kokosmjöl. Ungefär 1 del olja x 3 delar mjöl.)

Gör så här
1. Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare. Lägg i dadlarna medan du mixar.
2. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform (10×15 cm). Tryck ut degen i botten av formen.
3. Mixa ingredienserna till kanelfyllningen i en matberedare tills den är helt slät. Bred över fyllningen ovanpå botten.
4. Låt kakan stelna i frysen i 15-20 minuter. Skär den sen i 6 eller 9 rutor beroende på hur stora du vill ha dem.
6. Smält kokossmör i en torkugn på 42° C (eller på låg värme i en kastrull), blanda i agaven och rör om. Häll glasyren ovanpå rutorna och låt den stelna i frysen i några minuter – eller njut av dem precis som de är!

Recept: HappyHealthBlog.com

Foto: Natalie Yonan

https://metromode.se/files/2016/10/MG_3727.jpg

Nyttiga kanelbullar

Raw Kanelbulletårta

Alla kanelbullens smaker – fast i tårtform! En smörig pekannöts- och havrebotten, kardemumma- och vaniljfyllning med en söt kanelswirl toppad med smält kokosfrosting och kanderade pekannötter. Ja du hör ju själv!

Här finns hela receptet >>

Foto: Natalie Yonan

Foto: Natalie Yonan/HappyHealthBlog.com
 
Finns det någon som kan säga nej till nybakade kanelbullar? Inte vi i alla fall! Så här bakar du godaste och nyttigaste recepten till kanelbullens dag.

Vi har tagit hjälp av raw food-kocken Natalie Yonan som har stenkoll på hur du får fram kanelbullens alla goda smaker i en klassisk bulle, saftiga rutor och en ljuvlig tårta – som alla är raw, veganska och bara så goda. Kolla in bildspelet för bästa inspirationen inför kanelbullens dag (och alla andra dagar).
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!