Hälsa

Bananpannkakor – 6 goda recept perfekt till helgen!

Är du sugen på en riktigt god frukost till helgen som både går snabbt att laga till och som faktiskt ger dig energi att möta dagen med? Då är bananpannkakor det perfekta valet för dig! Vi har lista 6 grymma recept som räddar din helgfrukost – vilken blir din favorit?

Foto: Unsplash

Bananpannkakan är den superpopulära rätten som är enkel att laga, näringsrik och mättande. Nedan hittar du 6 varianter på denna familjefavorit.

Bananpannkakor med saffran

Bananpannkakor med saffran

Du behöver:

2 bananer
2 ägg
4 msk havre
2 msk keso
Saffran efter smak

Gör så här:

Mixa ingredienserna ovan i en mixer eller i en bunke där ni kan använda en stavmixer.

Stek sedan i kokosolja. Välj själv hur stora saffransplättar du vill ha.

Servera med exempelvis torrostade mandlar, granatäpple, physalis och vaniljkvarg i botten.

Foto: Pexels

Nästa bild
Bananpannkakor

Bananpannkakor

Du behöver: 2 portioner

2 mogna bananer
2 ekologiska ägg
1 tsk fiberhusk, (kan uteslutas)
en nypa flingsalt

Gör så här: 

Mixa eller mosa bananerna och rör ihop tillsammans med äggen. Tillsätt eventuellt lite fiberhusk eller valfritt mjöl för att hålla ihop smeten bättre när man steker. Stek i kokosolja på ganska hög värme.

Pannkakorna är söta i smaken, perfekt med lite bär och yoghurt till.

Foto: Pexels

Nästa bild
Veganska bananpannkakor

Veganska bananpannkakor

Du behöver:

4 mogna bananer
6 dl havregryn
1 msk kokosolja
3 tsk bakpulver
2 dl havremjölk
lite kardemumma
1 krm vaniljpulver
en nypa havssalt.

Gör så här:

Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare. Lägg sedan ner resten och mixa ihop till en smet. Låt det stå i ca 10 min och stek sedan i kokosolja.

Foto: Pexels

Nästa bild
Bananpannkakor med ricotta, citron och blåbär

Bananpannkakor med ricotta, citron och blåbär

Du behöver:

2 stora, mogna bananer (ju fläckigare desto sötare och godare)
3 ägg
2 dl havregryn
1 krm bakpulver
Saft och zest från 1 citron
250 g ricotta (hälften till smeten och hälften till servering)
1 nypa salt
kokosolja eller valfritt fett att steka i

Servera med:
ricotta
blåbär
lönnsirap
citronklyftor

Gör så här:

Mixa samman hälften av ricottaosten med resten av ingredienserna. Stek pannkakorna på medelhög värme i ordentligt med fett (0,5 dl smet per pankis brukar vara bra. Vänd dem när de blivit prickiga på ena sidan.

Servera med ricottaost, blåbär, lönnsirap och citronklyftor.

Foto: Pexels

Nästa bild
Bananpannkakor med kardemumma

Bananpannkakor med kardemumma

Du behöver: 

3 bananer – ju mognare desto bättre
5 ägg
0,5 dl kokosflingor
0,5 dl mandelmjöl
1 krm bikarbonat
1 krm kardemumma
1 nypa salt

Receptet räcker till ca 10 stycken.

Gör så här: 

Mixa ihop alla ingredienser och stek dem på medelhög värme i smör eller olja. Bikarbonatet kan skippas eller bytas ut mot bakpulver, mandelmjölet kan bytas ut mot valfritt mjöl eller mer kokosflingor. Ät med varma bär, jordnötssmör och sirap.

Foto: Pexels

Nästa bild
Banan- och blåbärspannkakor

Banan- och blåbärspannkakor

Du behöver:

För cirka 8-10 st små plättar

1 banan
1 dl lätt tinade blåbär
2 ägg
1 msk havremjöl
1/2 dl mandelmjölk
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
en nypa flingsalt
kokosolja att steka i

Toppingförslag: Vispad kvarg med vaniljpulver och varma hjortron

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till pannkakorna utom blåbären och mixa med stavmixer till en jämn smet. Rör ner blåbären och låt smeten svälla cirka 15 minuter.

Stek pannkakorna i kokosolja på medelhög värme.

Servera och ät direkt.

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!