Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Recept: Raw food-tårta med passionsfrukt och citronbotten

När det är dags att imponera ordentligt på dina middagsgäster, plocka då fram det här konsverket i tårtform! Happy Health blogs raw food-dröm med citron och passionsfrukt är helt fri från mjölk, vitt mjöl och raffinerat socker – och den smakar ljuvligt!
 
passionsfruktstarta
Ett enkelt sätt att göra mönster på din tårta är att använda dressingflaskor som du fyller med smet. Börja med att göra tårtans citronbotten och bred på ett lager med passionsfruktsfyllning. Sen är det bara att gå loss med dina kreativa dekorationer.
 
Raw passionsfruktstårta

Tid: 1,5 h + 4 h i frysen.
Förberedelse: Blötlägg ca 400 g cashewnötter i 4 timmar.

 
Ingredienser

Citronbotten
3 dl mandlar
1 dl cashewnötter
2 dl kokos
citronskal från 1 stor citron
1/2 tsk vaniljextrakt
12-15 dadlar
1 msk bovete
 
Passionsfyllning
1 dl mango
8 dl blötlagda cashewnötter
0,7 dl agavesirap
1 tsk vaniljextrakt
0,7 dl citronjuice
0,7 dl kokosolja
2 passionsfrukter
1/2 tsk gurkmejapulver
 
Ofärgad cheesecake-smet (som ska blandas med naturlig färg)
3 dl cashewnötter
0,5 dl agave
1/2 tsk vaniljextrakt
3 msk citron juice
0,5 dl kokosolja
 
Naturlig färg
Ljuslila – några få blåbär
Gul/orange – lite rödbetsjuice och 1/2-1 tsk gurkmejapulver
Rödlila färg – rödbetsjuice och blåbär
 
Gör så här

Citronbotten: Mixa alla ingredienser i en matberedare, börja med att mixa mandel och kokosflingor till mjölliknande konsistens. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en fast deg. Tryck ut botten i en 20 centimeters springform.
 
Passionsfyllning: Blanda alla ingredienser i en Blender (utom kokosolja och passionsfrukt) tills det är riktigt smidigt. Tillsätt kokosolja i flytande form i slutet och blanda i ytterligare några sekunder, stäng av mixern och tillsätt passionsfrukts kärnorna, rör om med en sked långsamt för att få det väl kombinerat. Häll blandningen i springformen.
 
Cheesecake-smet: Mixa den ofärgade smeten på samma sätt, lägg till kokosoljan sist. Separera smeten i tre lika stora delar. Blanda tre olika färger med det naturliga färggivarna. Var försiktig när du färgar smeten, använd en mindre mängd till att börja med. Resultatet skiljer sig ofta beroende på de naturliga ingredienserna. Börja “rita” mönstret och var kreativ! Obs: Det krävs en del övning, du kan börja med något enkelt som raka linjer eller prickar. Bli bekväm och använd den swirl-teknik som funkar för dig. När du är nöjd med dina swirls flytta tårtan till frysen och låt stelna i 4 timmar.
 
Recept: Natalie Yonan, HappyHealthblog.com

Raw+passion+fruit+swirl+cake (2)

Här hittar du fler bilder på hur du skapar snygga mönster på din tårta!

Raw+passion+fruit+swirl+cake (3)

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!