Hälsa

Så effektivt är det att tvätta händerna med tvål och vatten – se bilderna här

Bilderna visar hur effektivt det faktiskt är att tvätta händerna med tvål. Kolla in bilderna nedan för att se den stora skillnaden

Foto: Instagram @kristenanniebell

Med hjälp av UV-ljus har man kunnat se hur stor effekt handtvätten faktiskt har. Skådespelaren Kristen Bell har delat med sig av ett antal bilder i sociala medier för att uppmärksamma hur viktigt det är att vi fortsätter tvätta händerna för att minska smittspridningen. 

Så effektiv är din handtvätt

På bilderna ser man vilken effekt en rejäl handtvätt med tvål har, jämfört med en snabb avsköljning. Bilderna visar också att hur lång tid vi tvättar händerna faktiskt har betydelse för hur rena de blir. Sex sekunder uppskattas vara den genomsnittliga tid vi lägger på att tvätta händerna i vanliga fall, men när vi spanar in bilderna och de ljusa partierna med bakterier bör det ge en rejäl tankeställare. 30 sekunder är det som rekommenderas vid handtvätt, likaså användandet av handtvål. På rad två ser vi tydligt vilken skillnad det gör att tvätta händerna både längre och mer noggrant med tvål för att bli av med smittsamma bakterier och virus.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!