Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Problem med din partner? Då kan ni ha olika kärleksspåk

Visste du om att ifall du och din partner har olika kärleksspråk kan det resultera i stora problem för relationen? Har du någonsin känslan av att du ger och ger men inte får något tillbaka? Eller är det kanske din partner som är frustrerad över en envägskommunikation när det gäller intimitet och bekräftelse? Svaret kan vara så enkelt som att ni har helt olika kärleksspråk. 

Foto: Unsplash

De fem kärleksspråken

De fem kärleksspråken beskrivs som följande: bekräftande ord, tid tillsammans, gåvor, tjänster och fysisk kontakt. Enligt parterapeut och sexolog Ditte Winkel uppfattar vi och tar emot kärleksförklaringar på väldigt olika sätt. “Det som får dig att känna dig uppskattad och älskad har kanske inte alls samma inverkan på din partner”, säger hon. 

Teorin är utvecklad av den amerikanske författaren och parterapeuten Gary Chapman och beskrevs första gången i boken “The Five Love Languages.” Kort sagt är teorin baserad på att människor söker och behöver olika saker i ett parförhållande. En del tyder också på att fler män än kvinnor talar kärleksspråket “fysisk kontakt” och att fler kvinnor än män har “gåvor” som sitt kärleksspråk. Däremot syns det inga tydliga skillnader mellan de övriga kärleksspråken. 

Övning ger färdighet

Så om två personer har helt olika kärleksspråk kan det leda till en känsla av att man ger och ger utan att få något tillbaka, vilket kan skapa stora problem i relationen. Av den anledningen menar Ditte Winkel att konsten att tala sin partners kärleksspråk är något vi bör öva oss på varje dag. Det kan vara svårt att komma ihåg och få tid till i en stressig vardag, men det är också viktigt för att kunna ladda upp kärleksbatteriet, “så att paret känner att de ser och förstår varandra”, förklarar Winkel. 

Passa därför på att lägga lite extra tid och vikt vid din partners kärleksspråk när det finns utrymme i vardagen, menar Winkel. Kanske kan alla hjärtans dag vara ett roligt sätt att komma igång? “Det är ju som så, att ju mer vi övar oss på att tala vår partners kärleksspråk, desto lättare går det. I början kanske det känns konstigt att ge sin partner beröm bara sådär, eller att fysiskt röra vid den andre i vardagliga situationer, men med tiden kommer man märka att det blir lättare och känns mer naturligt”, säger hon. 

Så låt alla hjärtans dag vara en påminnelse om att se varandra och inte minst förstå varandra. Vill du veta vilket kärleksspråk du och din partner talar? Gör testet de fem kärleksspråken hos Sinful. Vi kan lova att du får hjälp att låta romantiken blomma både i vardagen och nu på söndag!

Just nu har Sinful massor med bra erbjudanden!  Nedan har vi listat några av våra parfavoriter!

Fifty Days Of Play Erotiskt spel - Sinful KÖP

Fifty Days Of Play Erotiskt spel - Sinful

Perfekta spelet för er som gärna vill ha ny och fräck inspiration för ert sexliv!

Pris: 119 kronor.

KÖP

Nästa bild
Sync Parvibrator med Fjärrkontroll och App - We-Vibe KÖP

Sync Parvibrator med Fjärrkontroll och App - We-Vibe

Pris: 2 095 kronor.

KÖP

Nästa bild
Endless Fun Parvibrator - Satisfyer KÖP

Endless Fun Parvibrator - Satisfyer

Pris: 329 kronor.

(Nedsatt från 499 kr)

KÖP

Nästa bild
Deluxe Satinband - Sinful KÖP

Deluxe Satinband - Sinful

Pris: 79 kronor.

(Nedsatt från 99 kr)

KÖP

Nästa bild
10 Days Love Challenge Parbox - Sinful KÖP

10 Days Love Challenge Parbox - Sinful

Pris: 929 kronor.

KÖP

Nästa bild
Flamingo Vibrator - Magic Motion KÖP

Flamingo Vibrator - Magic Motion

Pris: 699 kronor.

KÖP

Nästa bild
Double Joy App-Styrd Parvibrator - Satisfyer KÖP

Double Joy App-Styrd Parvibrator - Satisfyer

Pris: 177 kronor.

(Nedsatt från 399 kr)

KÖP

Nästa bild
Die Cast Magic Wand - Doxy KÖP

Die Cast Magic Wand - Doxy

Pris: 1 489 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!