Hälsa

Så gör du ditt egna fröknäcke – snabbt, enkelt och nyttigt!

Här delar vi med oss av receptet på världens enklaste och godaste fröknäcke, som dessutom är glutenfritt. Galet gott att toppa med chevré, jordgubbar och färsk basilika.

Hembakat fröknäcke är magiskt gott och finns i många olika varianter och smaker. Det är superenkelt att laga och passar perfekt till frukost, lunch eller som tillbehör till en god soppa!

Vårt glutenfria recept hittar du nedan!

Fröknäcke

Fröknäcke

Du behöver:

1 dl majsmjöl
1 dl bovetemjöl
1/2 dl vallmofrön
1/2 dl svarta sesamfrön
1/2 dl vita sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpakärnor
1 nypa salt
2 1/2 dl kokande vatten
2 msk kokosolja
Eventuellt flingsalt att toppa med

Topping

Chévre
Basilika
Jordgubbar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 C.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Koka upp vattnet och ha i 2 msk kokosolja i vattnet så att den smälter. Häll vattnet i över dom torra ingredienserna och blanda väl.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll smeten på pappret. Lägg ett till bakplåtspapper ovanpå smeten och fördela den jämt över plåten med hjälp av händerna eller en kavel. Ta bort det översta pappret.

Strö lite flingsalt på och skär rutor i smeten. In i ugnen i 30-40 min eller tills det är helt torkat. Smaklig måltid!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!