Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Så gör du ditt egna fröknäcke – snabbt, enkelt och nyttigt!

froknacke enkelt recept chevre jordgubbar basilika
Den här veckan delar Hanna Göransson med sig av receptet på världens enklaste och godaste fröknäcke, som dessutom är gluten fritt. Galet gott att toppa med chevré, jordgubbar och färsk basilika.
 
Receptet hittar du här:

INGREDIENSER FRÖKNÄCKE

1 dl majsmjöl
1 dl bovetemjöl
1/2 dl vallmofrön
1/2 dl svarta sesamfrön
1/2 dl vita sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpakärnor
1 nypa salt
2 1/2 dl kokande vatten
2 msk kokosolja
Eventuellt flingsalt att toppa med
 
TOPPING
Chévre
Basilika
Jordgubbar
 
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Koka upp vattnet och ha i 2 msk kokosolja i vattnet så att den smälter. Häll vattnet i över dom torra ingredienserna och blanda väl.
4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll smeten på pappret. Lägg ett till bakplåtspapper ovanpå smeten och fördela den jämt över plåten med hjälp av händerna eller en kavel. Ta bort det översta pappret.
5. Strö lite flingsalt på och skär rutor i smeten. In i ugnen i 30-40 min eller tills det är helt torkat. Smaklig måltid!
 
FRI FRÅN
Gluntefri, raffinerat sockerfri, mejerifri (om du skippar osten som topping), utan ägg, utan nötter.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!