Hälsa

Så här enkelt undviker du att få skavsår

Alla älskar nya skor men det jobbigaste med nya skor är att man ofta får skavsår. Men som tur är finns de saker man kan göra i förebyggande syfte för att undvika att få dem. Här är 6 saker du kan göra så att du slipper gå runt i flip flops jämt!

Foto: Unsplash

1. Se till att dina skor sitter bra
Det första och absolut viktigaste du kan göra är att se till att dina skor passar. Strunta i storleken och gå på de som sitter bäst. Både för små och för stora skor kan göra så att du får skavsår.

2. Se till att dina skor är rätt knutna
Har du någonsin funderat över det där extra hålet i dina träningsskor som du aldrig trär dina skosnören igenom? Det har faktiskt ett syfte. I videon här nedan visar man hur du bör knyta dina träningsskor, ett sätt som också sägs förebygga att du inte får skavsår.

3. Ta dina skor på en testrunda
Det kan vara svårt och veta exakt var dina skor kommer att klämma på dina fötter och därför är det bra och ta dem på en testrunda. Gå runt i dem hemma i minst 30 minuter så kommer du märka vart de skaver och du kan vidta åtgärder för att undvika att få skavsår.

4. Sätt på antiperspirant
Det kan låta konstigt men saken är att antiperspirant motverkar svett vilket gör att dina fötter håller sig torra och risken för att få skavsår är inte lika stor. Så sätt på det på dina fötter (på de ställena du oftast får skavsår), låt det torka och sätt sedan på dina nya skor.

5. Dubbla upp
Ett enkelt knep för att undvika skavsår är att använda dubbla strumpor. På så sätt skyddas dina fötter mer och skorna skaver inte direkt mot huden.

6. Smörj in
Sätt på en fet kräm exempelvis vaselin på foten där du känner att skon skaver. Den feta krämen mjukar upp huden vilket gör att huden inte blir lika irriterad och du minskar risken för att få skavsår.

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.
Källa: blisterprevention

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!