Hälsa

Så kan dina naglar avslöja om du har haft covid-19

Även om feber, hosta och trötthet räknas som de vanligaste symtomen för coronaviruset har det också rapporterats om personer som knappt fått några symtom. Allt fler vittnar dock om ett fenomen som förändrar dina naglar efter infektionen.

Foto: Unsplash

Ett problem som vissa har vittnat om efter covid-19 är håravfall men nu har även ett annat tecken blivit omtalat – nämligen “covid-naglar”. Professorn Tim Spector jobbar med en symptomstudieapp för covid-19 och delade en bild på twitter på ett fenomen som flera vittnar om. Bilden föreställde naglar med en svacka i och flera följare vittnade om att de fått samma efter att ha genomgått en coronainfektion.

Den horisontella linjen beror på att nagelns tillväxt hämmats under en period. Detta kan bero på exempelvis en tids sjukdom och kallas för Beaus linjer. Linjerna är ofarliga i sig men är ofta ett tecken på näringsbrist eller sjukdom. Fenomenet kan uppstå av olika anledningar, covid-19, kraftig influensa, lunginflammation, malaria, eksem och epilepsi bland annat. De kan även uppstå om du genomgått en cancerbehandling. Oftast syns de ca två-tre veckor efter infektion och linjerna växer så småningom bort.

Källa: Health.com, Huffington Post

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!