Hälsa

Studie visar: Så påverkas hjärnan när du träffat den rätta!

Har du träffat någon och känt hur din stressnivå och dina ångestkänslor minskar? Och att du istället känner lycka och mer sexlust? Då kan du ha träffat den rätta – i alla fall enligt en ny studie gjord vid Harvard Medical School!

Foto: Unsplash

Visst kan man känna igen den pirriga känslan i kroppen när man träffat den rätta. Men visste du att även hjärnan påverkas på olika sätt när du träffar den där personen som får din mage att pirra lite extra? En ny studie från Blavatnik-institutet vid Harvard Medical School visar nämligen att hjärnan påverkas på olika sätt när du träffat “The one”.

För det första påverkas hjärnans “stress-system”. Systemet kopplas in och påverkas av det sociala band du skapar när du blir kär. Det bidrar till att du känner dig lugnare, känslan av trygghet ökar och ångestkänslor minskar. Ett annat område i hjärnan som påverkas när du hittat den rätte är hjärnans “bra” och “dåliga” områden. De områden i hjärnan som behandlar mer härliga saker som till exempel sexlust och belöning lyfts fram, medan rädslor som finns i det “sämre” området minskar. Du kommer på bättre tankar och vill göra härligare saker – helt enkelt! Ett tredje område som påverkas i hjärnan är dopaminsystemet. När du känner att du hittat den rätte ökar nämligen frisättningen av dopaminet i kroppen, vilket bidrar till att du känner dig lyckligare. Visst låter det härligt?

Källa: Elite Daily

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!