Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Så ser svenska kvinnor på sex under menstruation

I en ny undersökning har man tittat närmre på kvinnors sexvanor under mens. Trots att vi idag pratar mycket mer om mens än tidigare är det fortfarande många som undviker att ha sex under menstruationen på grund av stigma.

Foto: Pexels/Unsplash

Sex under menstruation väcker mycket känslor och trots att orgasm och njutning har flera hälsofördelar och kan ge lindring vid mensvärk så undviker en stor del svenska kvinnor att ha sex under menstruation. Samtidigt visar undersökningen att mer än hälften av kvinnorna är mer sugna på sex under mens.

Undersökt kvinnors sexuella lust under menstruation

Undersökningen är gjord av Intimina, ett svenskgrundat varumärke för produkter inom intimhälsa, tillsammans med facebook-gruppen Pink Room med över 160 000 kvinnliga och ickebinära medlemmar. Med hjälp av en enkätundersökning har de undersökt kvinnors sexuella lust under menstruation.

Många påverkas av stigma

Det visade sig att mer än 51% kände sig kåtare under menstruation samtidigt som lika många, helt eller delvis, avstår att ha sex när de menstruerar. Hela 52% uppgav att de avstod på grund av stigma och att det anses äckligt eller ofräscht. I undersökningen framkom det också att många använder sex och orgasm för att lindra mensvärk. Vid orgasm utsöndras oxytocin, endorfiner och dopamin som får oss att må bra, bli lugnare, gladare och även lindrar smärta. Samtidigt slappnar livmodern av och kramperna kan släppa.

Intimina har skapat den första återanvändningsbara menskoppen, Ziggy Cup, specifikt framtagen för att användas under sex. Man hoppas på så vis också att kunna bidra till en mer normaliserad och naturlig tankebana kring samlag under menstruation.

Menskopp - Ziggy Cup KÖP

Menskopp - Ziggy Cup

Pris: 399 kronor.

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!