Hälsa

Så slipper du bröstsvett – 5 enkla tips

Bröstsvett är något som de flesta av oss helst skulle slippa när temperaturerna stiger. Vi ger tipsen som hjälper dig att få bukt med problemet!

Foto: Instagram @ashleygraham/Shutterstock

Svett är helt naturligt och inget att skämmas över, men det är sällan vi känner oss som vårt bästa jag när framsidan av tröjan eller klänningen pryds av fläckar orsakade av bröstsvett.

Nedan ger vi våra bästa tips till dig som ofta drabbas av detta problem under årets varmare månader!

1. Välj rätt BH

Att välja rätt BH är a och o om du vill minimera risken för bröstsvett.

Undvik BH:ar som ger undermåligt stöd och därmed gör att brösten vilar mot huden undertill. Vadderade kupor är inte heller att föredra eftersom de kan göra att du svettas ännu mer.

Testa istället en BH som ger ett bra stöd eller en push up-BH.

2. Skippa syntetiska material

Många BH:ar är tillverkade i syntetiska material som exempelvis polyester. Dessa material “andas” inte, utan stänger istället inne värme och förhindrar svett från att avdunsta.

Vilka material ska man då satsa på under heta sommardagar? Prova en BH i mjuk spets eller bomull: det sistnämnda torkar snabbare än syntetiska material och absorberar vätska, vilket minskar risken för svettfläckar på kläderna.

3. Ha ett paket våtservetter redo

Ett paket våtservetter i väskan kan bli en riktig räddare i nöden på sommaren!

Våtservetter med alkohol är bäst för att få bukt med bröstsvett eftersom de kan göra att porerna sluter sig lite grann, vilket minskar svettningar.

4. Prova babypuder utan talk

Prova att applicera babypuder på huden innan du tar på dig BH och kläder. Pudret absorberar svett och fukt, och är därmed effektivt mot bröstsvett.

Använd helst en produkt som inte innehåller talk – även om detta är en naturlig ingrediens kan den nämligen ge upphov till andningssvårigheter hos vissa.

5. Testa trosskydd

Det låter kanske som ett udda tips, men många menar att trosskydd i BH:n är det bästa knepet mot bröstsvett. Lägg helt enkelt in ett par skydd i din BH för att slippa svettfläckar på kläderna.

Källor: Glamour, Refinery29, Byrdie,

Foto: Instagram @ashleygraham/Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!