Hälsa

Så spenderar du den perfekta vintersemestern i Åre – Sara Rönne ger sina bästa tips

Sportlov, påskledighet och spontana långhelger. Just nu vill vi inget hellre än att spendera vår tid i fjällen! Alperna i all ära men vårt svenska skidparadis Åre har allt och lite till, vare sig du vill tillbringa dagarna i backen eller hellre hänger runt i byn. 

Foto: Sara Rönne

Sara Rönne driver hälsobloggen Träningsglädje.se, är marknadschef på Holiday Club och bor sedan flera år i skid- och äventyrsmeckat Åre. Hon har stenkoll på allt som händer i den pulserande vinterbyn!

Här är Saras bästa tips för vårens skidresor till Åre:

Boende
Är du ett träningsfreak ska du bo på Holiday Club med 800 kvadratmeter inglasat takgym. Sats Åre öppnade här för några år sedan och entré med gruppträning ingår när du bor på hotellet. Gymmet håller öppet kl 06-00 så du hinner både skidåkning och after ski! Är du ute efter en romantisk getaway rekommenderar jag mer intima Åregården.

Utförsåkning
Mycket folk i backen? Bege dig till Duved för mer svängrum! Efter lunch är det härligast att hänga i Stendalen; njut av eftermiddagssol och fina fjälltoppar. Äventyrlig? Åk baksidan ner till Huså och få en riktigt fin och lång offpist.

Längdskidåkning
Spåren i Edsåsdalen och Trillevallen några mil från Åre är fina och snudd på orörda. Klart värda utflykten!

Gym/träning
Det finns många yogastudios i Åre. Prova på SUP-yoga på morgonen i poolen på Sats Åre. Men den vanliga yogastudion på Holiday Club med glasväggar ut mot fjällen bjuder på den vackraste utsikten du kan tänka dig.

Inte så sugen på skidåkning? Yoga!

Afterski
Det är full fart på Fjällgårdens after ski men bara ett stenkast därifrån ligger Hotell Granen där du kan slinka in för en varm choklad eller ett glas vin och ta en mer pratig after ski.

Kafé
Magnus Nilssons har gjort en avknoppning på sin restaurang Fäviken och öppnat Krus som är ett slags kafé från klockan 7 på morgonen fram till eftermiddagen. Kom hit och ta en frukost eller en lunch. De bakar sitt egna bröd – jag kan rekommendera kornbullarna och croissanterna!

Sara rekommenderar croissanterna på Krus, Metro Modes redaktör Jenny håller med!
Foto: Sara Rönne (tv) & Jenny Sunding (th)

Kvällsrestaurang
Vinbaren är ett riktigt skönt ställe med både god mat och riktigt bra viner. Stämningen blir alltmer stimmig ju längre kvällen lider och till slut är här riktigt bra fest.

Bonustips!
Det bubblar av entreprenörskap i Åre. Här finns lokalt producerade kokosbollar – och skidor genom Åre Skidfabrik. I år är det riktigt mycket snö i Åre; våga testa den senaste trenden ski touring – topptursskidåkning. Åreguiderna tar dig med på turer där du får låna både utrustning och får riktigt bra skidtips oavsett om du är nybörjare eller gått topptur förut.

Vinbaren är en av Saras restaurangfavoriter i Åre. 

Fler Åretips och massor av träningsinspiration hittar du på Sara Rönnes blogg Träningsglädje.se.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!