Hälsa

Så startar du morgonen på bästa sätt – lyckoexperten guidar

Att vakna på rätt sida är lättare sagt än gjort. Hur du börjar din morgon kan vara mer avgörande än du tror. Enligt lyckoexperten är det framförallt tre frågor du bör ställa dig själv, vi berättar vilka!

Foto: Unsplash

Vissa är morgonmänniskor och vissa är kvällsmänniskor. Det betyder att några älskar att hoppa upp ur sängen på morgonen samtidigt som det kan vara en riktig pina för andra. Lyckoexperten Michelle Wax tycker att du ska ta dig tid att stämma av med dig själv varje morgon, genom att ställa tre frågor. Detta kan öka dina chanser för en lyckligare dag!

Vad kan jag se fram emot idag?

Även under dåliga dagar finns det saker att se fram emot. Försök fokusera på de små sakerna, som en god kaffe till frukost, ett samtal med en vän eller att du ska äta en god middag. Genom att fokusera på det positiva tränar du hjärnan på att tänka mer optimistiskt och det skapar även en bra känsla i kroppen. 

Vad kan stressa mig och hur hanterar jag det?

Tankar på det som stressar dig leder lätt till negativa känslor. Försök ta kontroll över dina jobbiga känslor genom att börja din dag positivt, och gör upp en plan för hur du ska tacka jobbiga situationer på ett lugnt sätt. 

Hur vill jag känna ikväll och hur kommer jag dit?

Fundera över hur du vill må och känna när dagen lider mot sitt slut. Försök sedan tänka ut hur du bäst gör för att nå dit under resten av dagen. På så sätt ökar du dina chanser att lägga dig glad och nöjd!

Källa: Wellandgood

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!