Hälsa

Så vet du om du dricker för lite vatten – 9 tecken

Hur mycket vatten du dricker kan faktiskt avgöra hur bra du mår. Vatten är den bästa törstsläckaren som man brukar säga, men hur vet du om du har fått i dig tillräckligt? Nedan har vi listat 9 tecken som betyder att du bör skynda dig bort till kranen och fylla upp ett stort glas med en gång!

Foto: Unsplash

Det finns olika knep för att komma ihåg att dricka tillräckligt med vatten. Vissa väljer att alltid ha en vattenflaska nära till hands och andra har ett speciellt glas eller en mugg som alltid är fylld för att påminna en om att dricka tillräckligt. Nedan har vi listat 9 varningstecken på att du dricker för lite – och som du borde ta som en påminnelse om att komma ihåg att dricka ett extra vattenglas!

Hur många gånger du kissar

Kissar du mindre än två till tre gånger dagligen? Och kan det gå flera timmar mellan toalettbesöken? Det kan vara ett tecken på att du dricker för lite. Det normala är att kissa ungefär 6-7 gånger per dag!

Färgen på urinet

Om din urin har en mörkare nyans än vanligt kan det vara ett tecken på att du dricker för lite. Då är det definitivt dags att börja dricka mer vatten.

Torr hy

Även torr hud kan faktiskt vara ett tecken på att du dricker för lite. Forskarna är inte helt överens om vad det beror på men det kan ha att göra med vatteninnehållet och fetthalten i huden.

Trötthet

Känner du dig ovanligt trött och sömnig en dag kan det faktiskt också handla om att du dricker för lite. Dricker du för lite riskerar kroppen “låna” vatten från blodet vilket kan leda till att syresättningen minskar i kroppen.

Hungerkänslor

Kroppen kan även missta törst för hunger, framförallt om du känner dig hungrig trots att du precis ätit. Testa då att dricka vatten.

Torr i munnen

Då vatten smörjer slemhinnorna i munnen och svalget kan för lite vatten leda till att du känner dig torr i munnen.

Huvudvärk kopplat till vatten

Du kan riskera att få huvudvärk om du dricker för lite, något du kanske märker om du rör dig snabbt eller böjer dig ner. Testa att dricka mer vatten.

Yrsel och huvudvärk

Med för lite vätska i kroppen kan man också känna sig yr. Drick ett glas vatten och se ifall symtomen minskar.

Förstoppning

Om kroppen får i sig för lite vätska kan den hämta från avföringen som kompensation, något som kan leda till förstoppning.

Källa: Grymtbra

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!