Hälsa

Sara Dahlström: “Tjock är inget skällsord, vi måste sluta se det som en förolämpning”

Sara Dahlström är chefredaktör på tidningen Hälsa och Fitness och bloggar under namnet Fitnessfeministen. I veckan skrev hon ett hyllat inlägg om att hon tycker det är dags att sluta se tjock som en förolämpning och någonting fult, “du tycker förmodligen att du är snäll och artig när du säger att jag inte alls är tjock”, skriver hon på sin blogg.

sara-fitness-feministenFoto: Sara Dahlström

I sitt inlägg beskriver Sara att när hon la upp en bild på Instagram från när hon var på gymmet med texten “Jag har nog mer fett än alla kvinnor sammanlagt här”. Reaktionerna blev precis dem hon väntat sig. Hon fick massor av svar och alla sa nästan samma sak, att hon inte alls hade mycket fett på kroppen. “Varje gång jag nämner något om att jag är tjock eller har mycket fett får jag nämligen höra att det inte alls stämmer.”, skriver hon i inlägget.

“Du tycker förmodligen att du är snäll och artig när du säger att jag inte alls är tjock. Men du gör mig ingen tjänst genom att behandla min kroppsform som ett skällsord. Tvärtom avslöjar du bara att du tycker tjockt är fel eller fult.”

Hon tycker att det är dags att vi börjar acceptera alla typer av kroppar, smala som tjocka. Att vi ska sluta se det som något fel med att vara tjock och att vi inte ska använda det som en förolämpning.

“Men jag är tjock. Precis som att jag är kort. Andra är långa och smala och vi är lika bra för det, men det finns ingen idé att förneka något av det. Okej?”

Läs hela hennes inlägg här och vi på Metro Mode säger bara, heja Sara!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!