Hälsa

Sassa Asli om hur hon blev fri från sitt känsloätande: “Mitt liv var mitt fängelse”

För sju år sedan insåg Sassa Asli att hon inte längre kände igen sig själv och att hon var tvungen att göra en livsstilsförändring – innan det var för sent. Det var starten på en hälsoresa som sakta men säkert styrde Sassa från ett liv kantat av trauman, depressioner och känsloätande till ett sunt och hälsosamt förhållande till kroppen. 

Foto: sassa.metromode.se

I sin blogg här på metromode.se delar Sassa Asli med sig av ett personligt och starkt inlägg om hur livet kom i kapp henne under en semesterresa i Mexiko 2011. Hennes liv hade hittills kantats av trauman, depressioner och destruktiva beteenden. Och ju sämre hon mådde på insidan, desto mer åt hon – för att försöka döva alla känslor inombords. Känsloätandet resulterade i viktuppgång, ett immunförsvar nerkört i botten och en kropp som gjorde ont så fort hon rörde på sig. Hennes 24-åriga kropp kändes som 100 år.

Men att skriva om sin hälsoresa i bloggen var inte ett självklart beslut för Sassa eftersom den har inneburit en tydlig viktnedgång, ett ämne som alltid bör diskuteras med varsamhet. Sassa har bland annat stött på frågan om varför hon behövde gå ner i vikt eftersom hon var vacker som hon var. “Just det var så fruktansvärt smärtsamt att höra, för folk visste inte hur dåligt jag mådde. Och hur mycket sämre jag blev, i takt med att kilona ökade”, skriver hon i inlägget.

Välmående och skönhet är inte synonymer med en smalare kropp, men för Sassa var den ökade vikten ett resultat av att hon misshandlade sin kropp med destruktiva tankar och för mycket mat: “Ofta handlar viktminskning inte endast om siffrorna på vågen. Men främst om det mentala tillståndet. Vissa kan svälta kroppen, andra överäter. Vilket jag menar att vi måste kunna prata om.”

Tips till dig som också behöver göra en livsstilsförändring

Sassa bestämde sig för att sluta vara ett offer för allt som hänt henne tidigare i livet, något som flera år senare har resulterat i en så mycket gladare Sassa (utan mediciner eller skadliga beteenden). I dag ser Sassa kroppen som sitt tempel och i sin blogg berättar hon mer om sin väg till ett friskare liv genom terapi, självrannsakan, yoga och träning. Där hittar du även hennes bästa tips på hur du också kan utveckla en sund relation till din kropp och till maten du äter.

Här kan du läsa hela inlägget på Sassas blogg.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!