Hälsa

Senaste (och finaste) hälsotrenden är rosa latte – så gör du

Det är ingen hemlighet att vi gillar att äta allt som är fint att titta på. För en vill ju ha ett fint Instagramflöde, eller hur? För vi säger bara, smoothiebowls, matchalatte och golden milk. Nu har det dykt upp ytterligare en färgstark (och SÅ fin) hälsotrend – rosa pitahaya latte. Exakt, rosa latte.

rosa-latte-Foto: Urbanspoon/Instagram@planetorganic

Den rosa latten har börjat dyka upp på sociala medier och är matchalattens efterträdare. Det finns olika varianter av den rosa latten, antingen får den färgen av rödbeta eller av den lite mer trendiga frukten drakfrukt (eller pitahaya som den också heter). Båda är lika vackra och goda, men de har lite olika hälsofördelar.

Rödbetor ska vara som en detox för levern, inflammationshämmande och rotsaken är även rik på antioxidanter. Drakfrukt innehåller mängder av vitaminer som C, B1 och B3 men även järn och karoten. Frukten innehåller också mycket protein och ska kunna sänka kolesterolet.

Recept på rödbetslatte:
1 shot färska rödbetsjuice
1 tesked honung
2,3 dl mandelmjölk
En nypa kanel (valfritt)

Värm mjölken och honungen i en kastrull (koka inte), skumma mjölken om du vill. Blanda rödbetsjuicen med mjölken, toppa med kanel.

Recept på pitayalatte:
2,3 dl mandelmjölk
1 tesked kokosolja
1 tesked mandelsmör
1,2 msk pitayapulver

Värm mjölken i en kastrull (koka inte). Blanda pitayapulvret med några droppar varmt vatten, rör tills det blir en pasta och blanda då i några fler droppar. Blanda mjölken, pitayablandningen, kokosolja, mandelsmöret i en blender och mixa tills det bildas ett skum. Häll upp i en mugg och njut.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!