Hälsa

Servera dina nyttiga smoothies och nice creams i fruktskålar – här är bästa recepten!

Att servera smoothien i skål är inte bara ett gott sätt att äta – det är fint att titta på också (speciellt när den toppas med diverse härligheter). I sommar tar vi trenden till nya nivåer och serverar våra smoothies – och nice creams – i  själva frukten. För vem kan tacka nej till en ananasskål? 

Foto: Instagram @shakeforshape

Största inspirationen till dessa fruktskålar hittar vi på hälsobloggaren Angelica Eldhs konto, #shakeforshape. Meloner och ananas är perfekta smoothieskålar och vi kan även tänka oss att sleva upp några skopor nice cream i ett kokosnötskal eller papaya.

Foto: Instagram @shakeforshape

Här nedanför hittar du två somriga och svalkande recept från Angelicas blogg, mixa och njut!

Melonsmoothie “nice cream” – serverad i melonhalva
1 skivad fryst banan
1 fryst galiamelon, gröp ur fruktköttet
1 msk riven kokos
1 tsk baobabpulver
0,5 lime, pressa ur saften

Gör så här:
Kvällen innan: Skala och skiva banan i små bitar och stoppa i en plastpåse och frys. Dela en galiamelon i två lika stora delar och gröp ur fruktköttet och stoppa även detta i en plastpåse och frys.

Morgonen därpå: Fyll en matberedare med den frysta bananen och melonen och låt tina några minuter. Tillsätt därefter kokos, baobabpulver och lime. Mixa tills det blir en krämig konsistens, tillsätt eventuellt lite vatten. Fyll två skålar eller varför inte de sparade melonhalvorna och njut direkt!

Blåbärssmoothie med ananas och banan – serverad i ananashalva
1,5 skivad fryst banan
0,5 dl frysta blåbär
0,5 färsk banan
0,5 dl ananas

Gör så här:
Mixa ingredienserna i en matberedare till en härlig konsistens. Fyll en skål och toppa med björnbär, blåbär, puffat ris och mynta.

Foto: Instagram @shakeforshape

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!