Hälsa

Sharon Stone om sina nio missfall: – Ingen liten sak, fysiskt eller psykiskt

På Instagram öppnar Sharon Stone upp om sina missfall och hur de har påverkat henne. “Som kvinnor har vi inte ett forum för att diskutera vidden av den här förlusten”, skriver Stone.

Foto: Instagram @sharonstone

Förra veckan publicerade tidningen People ett inlägg på Instagram där Peta Murgatroyd – känd från det amerikanska programmet Dancing with the stars – öppnar upp om sina erfarenheter av missfall:

“Jag skämdes något otroligt. Jag kunde inte ens säga det, att få ur meningen: ‘Jag fick missfall’. Jag är en person som är stolt över min sundhet. Jag tränar varenda dag. Men som jag insåg så går detta inte riktigt hand i hand med det reproduktiva systemet”, säger Murgatroyd.

Sharon Stone: “Har förlorat nio barn”

Dansaren fick oväntat stöd från ingen mindre än skådespelerskan Sharon Stone, som skrev följande i kommentarsfältet:

“Som kvinnor har vi inte ett forum för att diskutera vidden av den här förlusten. Jag förlorade nio barn genom missfall. Det är ingen småsak, fysiskt eller känslomässigt, ändå ska vi känna att det är något som vi behöver hantera på egen hand, i hemlighet, med en känsla av misslyckande. Istället för att få den medkänsla och empati och läkning som vi så behöver”, skriver Stone och fortsätter:

“Kvinnors hälsa och välmående som lämnats till den manliga ideologins vård har i bästa fall blivit slapp, i andra fall okunnig och våldsamt förtryckande.”

Källa: Daily Mail

Foto: Instagram @sharonstone

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!