Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Skolungdomarna är nyktrare än någonsin – våga säga nej

Våga säga nej till alkohol är något som många vill men kanske inte alltid vågar. Men dagens ungdomar har inget problem med att stå upp för vad de vill och skippa alkoholen, det visar Folkhälsomyndighetens nya rapport.

När alla andra tjatar och man inte vill vara den ”tråkiga” i gänget kan det vara lätt att hälla i sig alkoholen vare sig man vill eller inte. Ännu tuffare var det i yngre dagar, men dagens ungdomar låter sig inte påverkas av sina vänner. Folkhälsomyndighetens nya rapport visar att de svenska ungdomarna mellan 11 och 15 år tillhör den nyktraste generationen sedan mätningarna började. Undersökningen har gjorts var fjärde år och gjordes för första gången 1985. Då svarade hälften av 15-åringarna, både flickor och pojkar, att de någon gång hade varit fulla tillskillnad från dagens 15-åringar, där endast 17 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna någon gång har varit fulla.

Anledningen till att dessa siffror sjunkit tros bland annat bero på ungdomarnas användning av sociala medier.

– I och med att man kan umgås via internet försvinner den sociala drycken, säger Isabella Benefalk, förbundsordförande i UNF, Ungdomens nykterhetsförbund, till SVT

 

Källa: Elle

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!