Hälsa

#Släppmagenfri – 4 orsaker till varför du aldrig mer ska hålla in magen

Drar du också in magen i tid och otid för att du känner dig obekväm med din kropp (i profil, när du sitter ner och liknande)? Vi gör, men har bestämt oss för att sluta med det genom hashtaggen #släppmagenfri. Vi vill att du hänger på oss i kampen mot de osunda kroppsidealen. 

Visste du att du gör dig själv och din kropp en stor otjänst genom det inpräntade beteendet att hålla in magen, och att det både påverkar luftrören, maginnehållet och ryggen negativt?

Vi på Metro Mode anser att det kvinnliga fenomenet gjort sitt, och att våra magar är bra, fina och grymma precis som de är – vilken form de än har. Genom hashtaggen #släppmagenfri delar vi med oss av våra härliga magar och uppmanar dig att göra detsamma. Tillsammans ger vi kroppshetsen som råder något att bita i.

Här listar vi fyra orsaker till varför hashtaggen #släppmagenfri behövs!

1. Det kan skada kroppen fysiskt

 

I form skriver att du täpper till luftrören och lyfter bröstkorgen så att maginnehållet pressas uppåt när du håller in magen. Det gör i sin tur att trycket i bålen sänks och att ryggen därför får sämre stöd, och på sikt kan ta skada.

2. Det är onaturligt

 

Du vet säkerligen att det är en dålig idé att hålla huvudet på sned hela dagen, då du på sikt skulle få ont i både nacke, axlar och ländrygg. Precis samma konsekvenser kan komma på köpet, när du placerar magen i en onaturlig hållning, men för många kvinnor inpräntad position sedan barnsben. Låt magen bara få vara och påminn dig själv om det, varje gång beteendet hälsar på.

3. Det står för ett osunt ideal

 

Visst, vi omges av platta, vältränade magar vart vi än vänder blicken och tar dagligen in “tips” på hur vi tränar bort fettet på magen på bara några veckor. Men vi har fått nog, och väljer själva vilka konton vi följer på sociala medier, vilka magasin vi köper och vilken  information vi registrerar som “viktig”. 2018 säger vi TACO hej till osunda kroppsideal!

4. Vi går inte med på kroppshetsen

 

Tillammans är vi starka! Det visade me too-rörelsen senast då miljontals kvinnor gick samman och visade på kraften i att samlas och säga ifrån. Nu vill vi ge kroppshetsen som råder samma känga. Vårt bidrag till kampen för det är att börja med något så simpelt som att låta vår magar bara få vara. Är du med oss i kampen? Använd hashtaggen #släppmagenfri och dela med dig av din vackra och härliga mage!

 

Foto: Cassandra Lundgren 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!