Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Slipp svullna fötter på semestern

Många kan känna igen sig i att uppleva trötta och svullna ben efter en lång resa. Att sitta stilla under många timmar ökar dessutom risken för blodpropp. Nedan delar vi med oss av tre sätt att få välmående fötter under semestern.

Foto: Mabs/Unsplash

Mabs Travel är en medicinsk kompressionsstrumpa som lindrar besvär vid lång tids stillasittande Vid längre än fyra timmars flygresa ökar riskerna för blodpropp vilket du kan motverka med kompressionsstrumpor. De ger ett ökar flöde av blod från fötterna till hjärtat och förebygger på sås ätt svullna ben och åderbråck. Mabs Travel passar både kvinnor och män och tack vare sitt tunna material är de både luftiga och bekväma att ha på sig.

Nedan har Mabs delat med sig av tre ytterligare tips för välmående fötter under semestern!

Tre tips för välmående fötter på semestern

1. Fotövningar. 
Gör övningar med fötterna när du sitter ner. Prova tåhävningar och att växelvis spänna och slappna av i vadmuskeln. Undvik att sitta med benen i kors.

2. Motionera mera.
Promenader, vattengymnastik i poolen eller en löprunda längs stranden? Det finns många sätt att hålla igång på semestern som gör susen för både fötterna och välbefinnandet.

3. Upp med fötterna.
Lägg benen i högläge när du vilar, solar eller kopplar av efter en händelserik dag. Kom också ihåg att använda kompressionsstrumpor för att stimulera blodcirkulationen och hålla fötterna pigga och glada under semestern.

Mabs Travel KÖP
Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!