Hälsa

Sophia Anderberg: “Jag insåg att inte jag skulle gå upp 10 kilo av en kanelbulle”

Grymma Sophia Anderberg har varit friskförklarad från sin ätstörning i fyra år. Hon har även delat med sig i ett blogginlägg om hur hon lyckades förändra sitt förhållande till mat och började äta igen.

sophia-anderberg

Foto: Fiiaan.metromode.se

“När du är någonstans mitt i det, mitt i kaloriräknandet och vikthetsen, förstår jag att det är svårt att se sig själv på ett annat ställe än just där, mitt i skiten. Men precis som du varje måndag bestämmer dig för att testa diverse dieter eller svältmetoder, kan du också bestämma dig för att det är slut på just precis det.”, så börjar Sophia sitt blogginlägg där hon delar med sig av sin resa från självsvält till att börja äta som vanligt igen.

Hon skriver att hon lyckades ta sig ur sin ätstörning med hjälp av stöttning från ätstörningsmottagningen, men att det första steget mot att bli frisk tog hon själv. Den sekunden hon bestämde sig för att slå in numret till mottagningen.”Jag vill leva. Inte i ett jävla träsk av kaloriräkningsappar, tvångsträning och förbud för vad jag får äta. Jag vill leva, på riktigt”, skriver hon.

Sophias resa mot att bli frisk handlade mycket om att hon skulle ändra sin syn på sig själv. Hon försökte lära sig att ändra sitt sätt att se sig själv och sitt förhållande till mat.

“Jag var inte längre rädd för mat och den skeva syn jag tidigare haft kring mat blev alltmer konstig. Jag förstod helt plötsligt att det inte var logiskt att jag skulle gå upp 10 kg i vikt av en kanelbulle, likväl som att jag inte går ner i vikt av att äta en sallad till lunch.”

I inlägget delar också Sophia med sig om tips på hur du får ett sunt förhållande till mat.

Radera appar  
Vill du ha ett sunt förhållande till mat är det första du ska göra att radera de där jävla kaloriapparna.

Kasta vågarna
Både kroppsvåg och matvåg ska bort. Du behöver inte veta hur mycket du väger och du behöver heller inte veta exakt hur mycket köttfärs du ska äta. PUNKT!

Läs hela Sophias starka inlägg!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!