Vegansk & glutenfri pavlova med jordgubbar och pistagenötter

Publicerad den 18 juni 2021 av Metro Mode

Kikärtsspad, eller aquafaba som det heter på engelska, är ett veganskt alternativ till ägg. Du kan byta till kikärtsspad i de flesta recept som kräver ägg, som tårtor, macarons, pannkakor, majonnäs och glass.

Foto: Gröntvarjedag.se

Vegetariska matbloggen Grönt Varje Dags underbara pavlova är den perfekta desserten i sommar. Bjud dina student- eller midsommargäster på den här fräscha tårtan som du toppar med jordgubbar, pistagenötter och mörk choklad. Och ett extra plus är att du kan göra den helt vegansk, med hjälp av bland annat kikärtsspad!

Mer från Metro Mode

  1. Så skyddar du dig mot smalhetsen i sociala medier

  2. Därför är en viss mängd stress bra för dig

  3. Albinism – mer än bara en genetisk diagnos

  4. Sista månaden med gratis HPV-vaccin för unga kvinnor

  5. Så kopplar du av på riktigt i sommar – psykologens bästa semestertips

  6. Då åldras vi snabbare – studie pekar ut två perioder

  7. Många frågetecken kring läkemedel mot fetma