Hälsa

Sophia Anderberg ryter ifrån: “Borde jag inte förespråka kroppspositivtet för att jag är för snygg?”

Metro Modes kroppspositiva powerkvinna till bloggare Sophia Anderberg har fått nog av förklädda “komplimanger” på instagram som menar att Sophia helt enkelt är för snygg för att lyfta kroppsångest och förespråka självkärlek. Här ger hon dessa personer svar på tal samt slår ett slag för vad kroppspositivitet egentligen betyder. 

“Jag är otroligt befriad från hatkommentarer vilket jag är otroligt tacksam över. Det jag dagligen får bemöta är något helt annat. Det är något som folk tror är komplimanger, men som i själva verket är nedtryckande.” skriver Sophia och fortsätter: “Jag har sedan jag började växa på Instagram fått bemöta diverse ”komplimanger” från både män och kvinnor som är direkt skrämmande.”

Sophia skriver om en typ av kommentar som hon har börjat få allt fler av i takt med att hennes instagram växt under de senaste två åren. Kommentarerna har varit förklädda i komplimanger som enligt Sophia inte alls är det, utan snarare tvärtom. Kommentarerna menar att Sophia ska vara “jävligt glad” över hur hon ser ut och absolut inte har något att gnälla över – utan är så kallad “normsnygg”.

“Borde jag inte förespråka kroppspositivtet eller prata om självkärlek och kroppsångest för att jag är för snygg!?” är en fråga Sophia besvarar i ett starkt inlägg på bloggen där hon ger svar på tal. Sophia förklarar även en gång för alla vad kroppspositivtet egentligen står för i inlägget som du kan läsa här >>

Foto: Instagram.com/fiaanderberg
Källa: Fiiaan.metromode.se

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!