Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Spännande recept med extra vitaminer – så bakar du och lagar mat med Brämhults juicer!

Brämhult började pressa sina juicer redan i början av 60-talet. Idag kan de stoltsera med ett stort och varierande utbud av juicer för alla smaker. Men varför stanna vid att bara dricka? Nedan listar vi ett flertal recept där du både kan baka och laga mat med de härliga färskpressade juicerna!

Foto: Brämhults

Brämhult har också nu en kampanj som bygger på enkelhet och ärlighet. “Just Natural” är ett koncept som vuxit fram ur företagets passion att skapa produkter som är 100% naturliga. Produkterna innehåller enbart färska råvaror.

Se 7 smarriga recept nedan!

Bäriga favortimuffins

Bäriga favortimuffins

Njut dem nygräddade! Eftersom de är i princip fettfria håller de sig inte saftiga jättelänge.

Du behöver:  

1,5 dl Brämhults Nypressade äpplen

5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
0,25-0,5 tsk salt
6 dl blåbär
2 ägg

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg och juice, blanda till en jämn smet. Tillsätt bär och vänd ner i smeten. Skeda upp i muffinsformar eller plåt.

Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter.

Recept: Brämhults

Foto: Brämhults

Nästa bild
Gazpacho på morotsjuice

Gazpacho på morotsjuice

Njut av en fräsch och hälsosam soppa fullproppad med smak! Vill du ha den lite hetare funkar det utmärk med ett tillskott av röd chili.

Du behöver: 

0,3 L Brämhults Nypressade Morötter (lilla flaskan)
1 röd paprika
1 röd lök
0,5 gurka
1 avokado
2 stora tomater
Färsk persilja, färsk basilika efter smak
1 msk olivolja
Smaka av med salt, peppar och citron

Gör så här:

Dela alla grönsaker i mindre bitar och kör i mixer. Tillsätt Nypressade morötter, olivolja, kryddor och kryddgrönt och blanda till slät konsistens. Servera med en klick matyoghurt eller creme fraiche.

Recept: Brämhults

Foto: Cheshire Smokehouse

Nästa bild
Pannacotta med kryddig äppelsallad

Pannacotta med kryddig äppelsallad

Du behöver: (för 6 portioner)

5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 tsk äkta vaniljsocker
4 msk Brämhults Nypressade äpplen
3-4 gelatinblad

Kryddiga äpplen:

3 dl Brämhults Nypressade äpplen
1 kanelstång
2 stjärnanis
2 msk honung
3-4 äpplen, skalade och tärnade
(Ev. mer juice att späda med)

Gör så här:

Äpplig vanlijpannacotta

Koka upp grädde. Tillsätt socker, vaniljsocker och juice. Smält gelatinbladen och rör ner. Häll i vattensköljda portionsformar, till exempel glas eller små skålar. Låt stå i kylen minst två timmar.

Smakrik sallad

Blanda nypressade äpplen, kanelstång, stjärnanis och honung. Småkoka i cirka 5 minuter. Ta upp kanel och anis och lägg ner de tärnade äpplena. Koka ytterligare ett par minuter. Låt svalna.

Vid servering

Skeda upp äppelröran på pannacottan direkt i formen, eller forma den fint på tallrik och lägg salladen bredvid. Garnera gärna med färsk mynta!

Recept: Brämhults

Foto: Brämhuls

Nästa bild
Apelsinbröd

Apelsinbröd

Du behöver: 

Receptet ger 1 limpa.

5 dl Brämhults Nypressade apelsiner
2 påsar torrjäst
1 msk salt
1,5 dl vetekross
1,5 dl vetekli
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl rågmjöl
5 dl vetemjöl

Gör så här:

Värm nypressade apelsiner till cirka 42 grader. Rör ner torrjästen så att den löser sig. Blanda ner övriga ingredienser.

Häll över degen i en 1,5 liters avlång form, smord och bröad. Låt jäsa under bakduk i 1,5 timma.

Grädda limpan i nedre delen av ugnen: 175°C i cirka 1,5 timme.

Recept: Brämhults

Foto: Brämhults

Nästa bild
Morotssmoothie med tropisk touch

Morotssmoothie med tropisk touch

Lika mycket smak som nyttiga vitaminer får du i den här färgglada hälsosmoothien!

Du behöver: 

För 2 stora glas.

0,3 l Brämhults Nypressade morötter (lilla flaskan)
1 dl Brämhults Nypressade apelsiner
2 frysta bananer, skivade
0,5 limefrukt, utan skal
Citronsaft
Riven kokos

Gör så här:

Blanda de kylda ingredienserna i en blender eller med stavmixer. Häll upp i glas och strössla lite riven kokos på toppen. Servera och njut!

Recept: Brämhults

Foto: Brämhults

Nästa bild
Snabb fisksoppa med citrus

Snabb fisksoppa med citrus

Du behöver: 

För 4 portioner.

5 st medelstora potatisar
2 st gula lökar
400 g krossade tomater
1 l vatten
2 st tärningar fiskbuljong
2 st vitlökskyftor
svartpeppar
fänkål
timjan
salt
400 g fiskfilé, torsk eller hoki
1-2 dl Brämhults Nypressade apelsiner (efter smak)

Gör så här:

Skär potatis och lök i mindre bitar. Koka upp vattnet tillsammans med krossade tomater och buljongtärningar. Lägg i potatisen och löken.

Pressa ner vitlök och krydda efter smak med svartpeppar, fänkål, timjan och salt. Låt alltsammans koka på svag värme tills potatisen är mjuk, cirka 15-20 minuter.

Blanda ner fisken skuren i bitar, öka värmen något och koka ytterligare ett par minuter.

Ta grytan från värmen, häll i nypressade apelsiner, rör om och servera omedelbart!

Recept: Brämhults

Foto: Brämhults

Nästa bild
Somrig glassbomb!

Somrig glassbomb!

Du behöver: 

5 st ägg
0,75 dl socker
7,5 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2,5 dl Brämhults hallondryck
10-15 små maränger

Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst. Vispa grädden tills konsistensen är fast. Rör ner grädden i ägg- och sockerblandningen tillsammans med vaniljsockret.

Häll glassmeten i en plastbunke med rund botten som rymmer cirka 1,5 liter. Ställ i frysen 6-8 timmar.

Ta fram glassbomben och låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. Gröp sedan ur den med sked och gör ett hål som du fyller till hälften med en blandning av glass och Brämhults hallondryck.

Smula ner maränger över blandningen i hålet och fyll på med resten av glass/dryckblandningen. Ställ in i frysen ytterligare några timmar så att den stelnar ordentligt.

Vid servering

Stjälp upp glassbomben på fat, är det svårt att få loss den så skölj botten på bunken med varmt vatten. Dekorera gärna med färska jordgubbar!

Recept: Brämhults

Foto: Brämhults

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!