Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

En reklambild på jackor har rört upp många känslor på Stadiums Facebook-sida och nu

Hälsa

Stadium får kritik för lättklädd dammodell: ”Varför har hon bar mage?”

En reklambild på jackor har rört upp många känslor på Stadiums Facebook-sida och nu kritiseras kedjan för sitt jämställdhetstänk. Anledningen är skillnaden på den kvinnliga och den manliga bilden.

Stadium-kritikFoto: Stadium

Under måndagen gjorde Maria Allström ett inlägg på Stadiums Facebook-sida där hon riktade kritik mot att den kvinnliga modellen hade öppen dunjacka och sport-bh på bilden medan den manliga modellen hade en stickad tröja under sin jacka.

”Varför har den kvinnliga modellen bara sport-bh på överkroppen och mannen en stickad tröja? Är dammodellerna varmare? Blir man svettiga i dem om man inte är lättklädd? Jag handlar massor hos er men får tänka om, om inte ni gör det…..”, skriver hon i inlägget.

Inlägget har fått många reaktioner av personer som menar att Stadiums nya kampanj för jämställd idrott går emot den här typen av reklambilder.

”Fascinerande att se kontrasterna i hur stadium presenterar man och kvinna i sin reklam å ena sidan och försöker slå ett slag för jämställdhet med tuffa idrottstjejer å andra sidan”, skriver en användare.

Hon har ju en huvtröja, men varför är den öppen? Med bar mage i hösten/vinterns kyla?”, skriver en annan. 

Stadium har gett sitt svar på kritiken: ”Hej Maria, Tack för ditt meddelande och för att du hör av dig till oss! Vad gäller just den här bilden var tanken att den skulle användas för både vår jackkampanj och träningskampanj, där fokus är på sport-bh:ar. Syftet var alltså att både kunna visa upp jacka och sport-bh. Eftersom det är viktigt för oss med nöjda kunder kommer vi att ta detta till oss i arbetet med kombinerade bilder framöver.”, skriver Stadium i en kommentar.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind