Hälsa

Stina Wollter om att älska sin kropp: “Jag vill hinna leva så länge jag kan”

Stina Wollter är för många en stor förebild när det kommer till att acceptera och älska sin kropp. Till MåBra berättar hon att alla borde göra en “seetox” och lämna självhatet bakom sig.

Foto:  Eero Hannukainen / IBL Bildbyrå & Instagram/ @stinawoltter

För några år sedan öppnade Stina Wolter ett Instagramkonto där hon ställde frågor till sina följare: “Hur ser jag ut? Kan jag se ut så här? Varför är det här fult och varför kallas det här vackert?”. Stina Wollters menar att vi ständigt matas av visuella flöden och pratar om att göra en “seetox” som handlar om att ta bort konton som bara får dig att se på saker med negativa ögon.

– Jag gjorde det med mitt eget flöde, och järnspikar vad mycket bättre jag mådde!

I dag har hon blivit en inspirationskälla och hjälper många att må lite bättre genom sina ärliga bilder och peppande texter. En stor del av hennes följarskara är betydligt yngre än hon själv, och för MåBra berättar hon om att hon får mejl av unga tjejer varje dag där de berättar att de hatar sig själva.

– De skriver att de vill skära bort saker, de tycker att de är fula och äckliga. Jag brukar fråga dem om de går och lägger sig på kvällen med någon som hatar dem. Nej, säger de. Jo, säger jag. Sig själva. Så vi kan väl börja med att bestämma på vems sida du står, säger jag.

Att Stina Wollter har hittat rätt balans i livet är det ingen tvekan om. Nu uppmanar hon alla att bara leva och göra det man faktiskt längtar efter.

– Jag har nog aldrig känt mig helare och så lite i strid med mig själv. Jag vill hinna leva så här så länge jag kan, det smakar så fantastiskt gott, säger hon.

Källa: MåBra

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!