Hälsa

Studie: Busenkla knepet som får dig att prestera bättre under träningen

Vi vet sedan tidigare att dra på smilbanden stärker vårt immunförsvar, får oss på bättre humör och ökar vår produktivitet. Nu kan vi lägga till att ett leende även gör att vi presterar bättre när vi tränar. Dags att börja le mer under våra träningspass!

le-nar-du-springerFoto: Unsplash

Ibland kan det kännas så jobbigt att ta sig igenom ett träningspass, men om du börjar ändra din inställning kommer du att prestera bättre. Tänk på allt positivt som händer när du tränar och det om något borde väl vara en anledning till att få dig på bra humör och le? När svetten rinner när du springer eller när du bara känner för att ge upp under ett hårt styrkepass – försök att klämma fram ett leende och se vad som händer! Det är en sådant enkelt knep som enligt en ny undersökning hjälper träningen att gå lättare (och bättre!). Ett leende har en psykologisk effekt när det kommer till att prestera under din träning.

Ulster University i Irland och Swansea University i Wales stod för undersökningen och deltagarna var 24 olika män och kvinnor som var goda löpare. I experimentet fick deltagarna springa i sex minuter fyra olika gånger på ett löpband. De blev tillsagda att le genuint under första rundan, nästa runda skulle de se sura ut. Deltagarna skulle slappna av i deras överkropp när de skulle springa för tredje gången och under den sista rundan skulle de springa som vanligt.

Resultatet visade att den första runda när löparna skulle le var då de presterade bäst. Att le under löpningen hjälper till att minska spänningen i kroppens muskler. Men det är ett genuint leende som räknas! Vid framkrystade leenden ledde det till mer spänning och mindre avslappning i kroppen på grund av att färre ansiktsmuskler var aktiva.

Vårt bästa tips är att tänka på alla positiva hälsofördelar som din träning ger dig för att få det genuina leendet att komma fram. Ett annat tips är att försöka hitta den träningsform du bäst tycker om och njuter av. Du kan också börja träna med en vän som får dig att skratta och le – det kommer ge dig mer energi och få dig att prestera bättre.

Läs också om tio olika kom-i-gång-tips inför ditt träningsår 2018 för att lyckas med din träning inför det kommande året. Lycka till med din träning!

Källa: VeckoRevyn

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!