Hälsa

På med löparskorna – Studie visar att träning kan gör dig lika lycklig som en stor summa pengar

Träning medför en hel del fördelar för oss. Forskning som publicerats i The Lancet visar att träning till och med kan göra oss lika lyckliga som en stor summa pengar kan.

Foto: Unsplash

Löpning, spela tennis eller simma, oavsett hur du väljer att röra på dig så är det bra. Även forskarna hittar nya infallsvinklar som visar hur många bra fördelar träning medför.

Studier visar att du kan bli lika lycklig av träning som av pengar. Detta resultat framkom då forskare samlade in data om aktivitetsvanor och sinnesstämning från över 1,2 miljoner amerikaner. Deltagarna fick bland annat svara på frågan ”Hur många gånger har du mått mentalt dåligt på grund av till exempel stress, depression eller känslomässiga besvär de senaste 30 dagarna?”. De fick även frågor om sin inkomst och hur mycket de rörde på sig. Hela 75 aktiviteter räknades med som rörelsevanor, allt ifrån gräsklippning till barnpassning men även vanlig träning som gym och löpning.

Resultatet visade på att människor som tränade regelbundet mådde dåligt i ca 35 dagar per år. De som var inaktiva hade hela 18 fler dåliga dagar per år. Det kom även fram att de aktiva människorna mådde lika bra som de som tjänade hela 230 000 mer per år. Så även om möjligheten att kunna köpa materiellla ting kan vara härlig så kan alltså endorfiner bidra med samma effekt.

Källa: Business Insider

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!