Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Brukar dina vänner be dig att sakta ner när ni går tillsammans? Eller går du alltid

Hälsa

Studie visar: Du som går snabbt lever längre!

Brukar dina vänner be dig att sakta ner när ni går tillsammans? Eller går du alltid snabbt när du ska ta dig från A till B, utan att du ens är sen? Grattis – forskning visar att du kommer att leva längre!

ga-snabbt-lev-langreFoto: Unsplash

En ny stor studie med 50 000 deltagare visar nu att de som går i ”normal” takt minskar risken att dö i hjärt- och kärlsjukdom med 20 procent. Studien som är publicerad i British Journal of Sports Medicine visar också att om du går snabbare än ”normal” takt, minskar du risken med 24 procent jämfört med de som går långsamt. Det raska tempot menar forskarna är ett tempo på cirka sju kilometer i timmen. De största hälsofördelarna gäller de som är över 60 år – om de går i ett snabbt tempo minskar de risken att dö i hjärt- och kärlsjukdom med 53 procent.

I studien jämförde forskarna dödsorsaker i samband med hur snabbt undersökningsdeltagarna brukar gå. De undersökte samband mellan fysisk aktivitet, ålder, kön och BMI hos de som deltog.

Vill du alltså minska risken att dö i förtid och leva längre? Då är det enligt forskarna i studien en bra idé att öka tempot när du går!

– Ett snabbt tempo kan man räkna är när du går och blir lite andfådd och svettig, säger Emmanuel Stamatakis, forskare vid universitetet i Sydney.

Källa: Expressen

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Josefines Yoga
Home
34 kvadrat
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Sara Che
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Fanny Ekstrand