Hälsa

Studier visar att det går att känna igen en narcissist – på ögonbrynen

Visst skulle det vara bra att kunna känna igen en narcissist på utseendet? Faktum är att det finns ett ansiktsdrag som kan avslöja en narcissistisk personlighet – ögonbrynen.

Foto: Unsplash

Går det att känna igen narcissister vid en första anblick? Den frågan försökte de kanadensiska forskarna Miranda Giacomin and Nicholas O. Rule besvara i en serie studier som de utförde 2018.

Ögonbrynen avslöjar personligheten

Narcissister är ofta inledningsvis charmiga och karismatiska personer men deras personlighet leder i regel till negativa beteenden. Giacomin och Rule menade att det därför är värdefullt att kunna känna igen narcissister så att man kan undvika att utsättas för dessa beteenden.

Tidigare studier hade visat att folk kan känna igen en grandios personlighet baserat på utseendet. Forskarna ville ta reda på vilka ansiktsdrag som avslöjar en narcissist – och kom fram till en något oväntad slutsats.

Resultaten från studierna visade nämligen att korrekta bedömningar av narcissism ofta berodde på ögonbrynen, och att ögonbrynens tjocklek och täthet påverkade bedömningen. Forskarnas slutsats blev att distinkta ögonbryn avslöjar narcissisters personlighet, något som potentiellt kan tillämpas i våra dagliga liv.

Så nästa gång du får en känsla av att något inte står rätt till med en person, titta på deras ögonbryn. De kan avslöja mer än du tror!

Källor: National Library of Medicine

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!