Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Superenkelt julgodis: Kokostoppar med chokladöverdrag

Hanna Göransson

Ska du julbaka men har brist på inspiration?
Det ska bjudas till med mycket fest över julen och även mycket godsaker. Vill man sticka ut lite är här ett annorlunda julrecept som är  både snabbt och enkelt:

INGREDIENSER

Recept till ca 20 st kokostoppar

100 g fet kokosmjölk
100 g kokosflingor
25 g agave sirap, eventuellt mer efter behag
30 g kokosolja, smält
85 g mörk choklad, eller gör ditt eget chokladöverdrag, se recept nedan
1 nypa äkta vaniljpulver

Knäck – eller ischokladformar
Tandpetare eller grillspett

GÖR DIN EGEN CHOKLAD

5 msk kokosolja
4 1/2 msk kakao
En nypa äkta ekologiskt vaniljpulver
4 msk kokossocker, alternativt stevia, agave sirap, honung eller annan valfri sötning i valfri mängd

GÖR SÅ HÄR

1. Smält kokosoljan på låg värme.
2. Blanda kokosmjölk, kokosflingor, sötning och den smälta kokosoljan i en skål. Lägg röran i knäckformar eller ischokladformar, sätt in i frysen tills dom stelnat.
3. Om du har köpt choklad så smälter du den över ett vattenbad. Om du gör din egen choklad så blandar du ihop ingredienserna till den i en kastrull på låg värme tills du har
en fin jämn smet.
4. Ta ut kokosbitarna ur frysen, ta av knäckformarna och fäst bitarna på tandpetare eller grillspett.
5. Doppa kokosbitarna i chokladen och ställ in i frysen igen i ca 1 timme. Kan sedan förvaras i kylskåp till servering.

FRI FRÅN

Dessa godbitar är glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg och utan nötter.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!