Hälsa

Sveriges första förpackningsfria matbutik Gram Malmö öppnar i november 2016

I början av september öppnade Danmarks första förpackningsfria matvarubutik Løs Market på Vesterbro i Köpenhamn. Nu sprider sig trenden över sundet – i höst öppnar en lösviktsbutik i Malmö Saluhall.
 
grammalmoFoto: Unsplash
Källa: Sydsvenskan.se

 
Gram Malmö är en av totalt 19 hyresgäster i nya Malmö Saluhall. Den tolv kvadratmeter stora butiken kommer att rymma 180 olika produkter så som pasta, ris, mjöl, bönor, linser, kakao, bakpulver, olja, vinäger, tvättmedel och diskmedel. Allt förvaras i specialgjorda silos och som kund tar du antingen med egna burkar eller eller köper flergångsförpackningar i butiken (som du sedan återanvänder vid nästa besök).
– Många tror att det blir ohygienskt med lösviktsförsäljning, men eftersom vi har den här sortens behållare så kan ingen komma i kontakt med själva varorna. Så det är superhygieniskt, säger ägaren Rowan Drury till Sydsvenskan.
 
Idén till Gram Malmö väcktes när Rowan började fundera över alla förpackningar, skräp och annat avfall hon dagligen samlade på sig – och insåg att nyckeln till en mer hållbar livsstil låg i ändrade konsumtionsvanor. Trenden med förpackningsfria matvarubutiker sprider sig i Europa, med flertalet butiker i bland annat Paris, Berlin och Köpenhamn. Gram Malmö öppnar i Malmö Saluhall den 11 november.
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!