Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Tampong ska lindra mensvärk – med hjälp av cannabis

I år lanseras en ny innovation – en tampong som hjälper mot mensvärk. Hur fungerar det undrar du? Med hjälp av CBD, säger start up-företaget Daye.

Foto: Unsplash 

CBD, som står för cannabidoil och utvinns av cannabis, har varit mycket uppmärksammat den senaste tiden. Detta har start up-företaget Daye tagit vara på och lanserar nu en ny tampong som innehåller just CBD. Denna unika produkt ska lindra mensvärk och på det sättet hjälpa kvinnor och sätta dem i fokus, vilket är viktigt för Daye enligt den 24-åriga grundaren Valentina Milanova.

– Vårt mål är att höja standarden på kvinnors hygienprodukter genom att hantera tre primära problem: mensvärk, tillverkningsstandard och hållbarhet, säger Valentina Milanova till Techcrunch och fortsätter:

– Kvinnor har i stor utsträckning blivit åsidosatta inom medicinsk innovation. Hittills har de flesta medicinerna, inklusive de för smärtlindring, depression och sömnmedel, inte alls testats på kvinnor.

Det är inte bara Valentina Milanova som tror på idén. Även svenska Sophia Bendz, en av personerna bakom Spotify, verkar tro på den nya tampongen och är därför en av investerarna i företaget. Om även du tror på idén kan du få tag på den nya CBD-tampongen senare i år.

Källa: Baaam, Techchrunch

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!