Hälsa

Tess Montgomery om hur du botar Instagram-ångest: “Det är inte på riktigt”

Kan du ibland känna dig stressad och få ångest av alla perfekta liv som visas upp på Instagram? Du är inte ensam! Metro Modes bloggare Tess Montgomery har i ett blogginlägg tagit upp ämnet och ger dig tips på hur du kan bota ångestkänslorna. 

Foto: Instagram @tessmontgomery

Att jämföra ditt eget liv med de som visas på Instagram kan vara som uppgjort för att du ska må dåligt. Kanske har du till och med känt att du vill lägga ned sociala medier helt? Det handlar dock inte om att du ska behöva välja bort Instagram, förklarar Tess Montgomery i ett blogginlägg.

Inlägget inleds med en läsarfråga där personen i fråga vill veta hur Tess själv brukar tackla Instagram-ångest. I sitt svar berättar Tess hon att hon känner igen sig, hur hon ur ett influencer-perspektiv reflekterat över sin egen Instagram och hur hon själv har gjort för att bara få positiva känslor när hon scrollar igenom sitt Instagram-flöde.

“Det är så otroligt lätt att scrolla genom sitt Instagram feed och tänka att ALLA har bättre liv än vad jag har. Kolla på alla semestrar, brunbrända ben, coola outfits, söta hundar och lyxiga hem. Jag gillade mitt liv innan, men nu känns det tråkigt i jämförelse. Läskigt eller hur?”

Hon påpekar att vi inte får glömma hur allas liv faktiskt inte är 100% som på Instagram.

“Ibland måste jag påminna mig själv om att det jag ser är de bästa 10% av någons liv. De 10% (eller mindre) som vi väljer att visa och de andra 90% kan se ut hur som helst.”

Foto: tessm.metromode.se

Tess drar en parallell till sitt eget Instagram-konto och hur hennes liv säkert också kan se 100% perfekt ut ibland, men att så såklart inte är fallet.

“Det är ju knappast så att jag sitter på Peggy Porschen och äter cupcakes och dricker champagne hela dagarna… Instagram är inte på riktigt.”

Efter att ha insett att hon fick ångestkänslor av att ens öppna appen började hon fundera över varför.

“Då insåg jag att något var fel och det var faktiskt inte på Instagram. Det var fel på mina val. JAG har valt att följa en massa personer som ger mig ångest.”

När den insikten var klar bestämde hon sig för att börja avfölja konton som inte fick henne att må bra. Hon började även rannsaka sig själv och sitt innehåll. Hon kom fram till att hon hellre än att posta massvis med bilder, ville fokusera på texter som kom ut mer sällan – men då från hjärtat.

“Det kanske ger mig färre följare, vem vet. Men jag känner på så sätt i alla fall att jag bidrar med något och har en ärlig dialog mitt i allt champagnedrickande och cupcakeätande.”

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!