Hälsa

Trenderna inom träning och hälsa som spås bli stora 2016

Under 2015 åt vi grönkål för glatta livet, yogade och åt superfood. Vad kommer bli de största trenderna nästa år? Metro Mode har valt ut tio hälsotrender som kan bli stora nästa år.
Nästa år kommer vi kanske bara äta mat ur skålar, ha matcha te i allt och älska sjögräs lika mycket som vi älskar grönkål. Det är några av de trender som Well and good tror kommer bli de stora snackisarna 2016. Vi har sammanställt tio trender som vi tror lite extra på och som vi gärna hakar på, nummer tio är vi extra sugna på.

Vi kommer äta allt ur skålar

Vi kommer äta allt ur skålar

Det här året åt vi acai bowls, smoothie bowls och andra frukost bowls. Bilderna på de färgsprakande skålarna tog över allas instagramflöden. Nästa år går vi ett steg längre, vi  kommer inte bara äta frukost ur skålar utan även lunch och middag. Fenomenet lunch bowl, matiga sallader som serveras i skål, har börjat dyka upp på flera ställen. Även andra typer av bowls har börjat dyka upp – grain bowls (innehåller bland annat olika typer av spannmål), veggie bowls (bestående av mestadels grönsaker) och sushi-inspirerade poke bowl.

Vi blir riktigt sugna på att haka på den här trenden, speciellt nrä vi ser bilden på creative-bloggaren Flora Wiströms lunch bowl med nektariner. 

Foto: Flora Wiström

Nästa bild
Sjögräs är den nya grönkålen

Sjögräs är den nya grönkålen

2015 var grönkålens år, det går inte att säga emot. Vad ska bli nästa års grönkål? Det spås att sjögräset kommer ta en stor plats i våra liv nästa år. Sjögräset sägs vara en mirakelplanta som kan både förbättra vår hälsa och vår hud. Sjögräs är en av de mest hälsosamma växterna i världen. Bara det är en anledning till att testa denna trend.

Foto: REX

Nästa bild
2016 är mineralernas år

2016 är mineralernas år

Vitaminerna tar oftast över när man pratar om hälsa, men 2016 är mineralernas år. Det spås att vi kommer bry oss mer och mer om mineraler och speciellt magnesium. Moderna problem som stress, sömnlöshet och kaffeberoenden bryter ner våra mineralnivåer och speciellt magnesiumet. Våra muskler och skelett behöver magnesium för att vara starka.  Under 2016 börjar vi intressera oss för mineralerna, hur de påverkar oss och hur vi påverkar dem.

Foto: REX

Nästa bild
Vi dricker våra

Vi dricker våra "skönhetsprodukter"

Nästa års stora skönhetstrend handlar inte om vad för krämer vi använder utan om vad vi dricker.  Flera företag börjar göra hudboostande drycker, laddade med näringsämnen som är bra för huden. De innehåller oftast supermat och antioxidanter som är förknippade med att vara bra för huden, som bland annat gurkmeja, zink och rosenrot. Man kan enkelt göra en hudboost själv genom att blanda rosenrot i ett glas vatten.

Foto: All over press

Nästa bild
Meditation kommer ta stor plats i våra liv

Meditation kommer ta stor plats i våra liv

Under 2016 börjar vi meditera i grupp och gör det till en del av vårt sociala umgänge. För några veckor sedan möttes 800 människor  för att meditera i New York, de kom efter jobbet tillsammans med  vänner, kollegor och partners. Under 2016 kommer det bli vanligare med denna typ av umgänge. Istället för att ta en öl med kollegorna så kanske vi har en meditations-AW.

Foto: All over press

Nästa bild
Matcha kommer finnas i ALLT

Matcha kommer finnas i ALLT

Det gröna teet från japan har verkligen blivit en trend och finns överallt. På flera trendiga caféer går det att få matchapulvret i teet eller kaffet. 2016 kommer man förmodligen att se både matchakakor och matchalatte på flera platser. Det antioxidant rika pulvret har även letat sig in i en del skönhetsprodukter.

Foto: All over press

Nästa bild
Olja blir din bästa vän

Olja blir din bästa vän

Att använda olja som ansiktsrengöring känns kanske mossigt, men det är det trendigaste du kan syssla med. Oljan tar både bort smuts och sminkrester från din hud och den blir dessutom återfuktad. Flera skönhetsmärken har börjat ta fram egna rengöringsoljor. Så släng din gamla rengöring och investera i en olja. 2016 är det helt rätt!

Foto: REX

Nästa bild
Du lär känna adaptogenerna

Du lär känna adaptogenerna

Adaptogener är superörter som har speciella egenskaper som bland annat kan göra att du hanterar stress på ett hälsosammare sätt. Örterna anpassar sig till kroppens behov och skyddar den utifrån dessa. Moringa, Ashwagandha, Maca och Ginseng är exempel på örter som har “superkrafter”. 

Foto: REX

Nästa bild
Nötmjölken får uppmärksamheten den förtjänar

Nötmjölken får uppmärksamheten den förtjänar

Fler och fler får upp ögonen för nötmjölk och lämnar mejeriprodukterna bakom sig. I USA har fler företag börjat experimentera med de olika nötterna och gör mjölk med olika nötblandningar. Vi kan knappt vänta tills detta börjar dyka upp hos oss i norr.

Foto: All over press

Nästa bild
“It’s About the Brain, Not the A$$”

“It’s About the Brain, Not the A$$”

Den psykiska ohälsan börjar få den uppmärksamhet som den behöver, och belyses från olika håll. Därför är nästa års viktigaste hälsotrend att träna för den mentala hälsans skull och inte för att gå ner i vikt.

Tidigare i år delade Lena Dunham med sig av sitt bästa träningstips –  “It’s About the Brain, Not the A$$”. Hon berättade att träningen hade hjälpt henne att bli av med ångest och oro.

2016 tränar vi för den mentala hälsan och inte för att få en Kim K rumpa.

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!