Hälsa

Trött på dejtingappar? Så tar du paus från onlinedejting

Är det dags att ta en paus från dejtingapparna? Här är tipsen som gör att du får ut så mycket som möjligt av uppehållet!

Foto: Shutterstock

Att dejta online är inte alltid en dans på rosor, som de flesta vet. Därför är det smart att ta en paus från dejtingapparna då och då. I Cosmopolitan berättar dejtingexperterna Clara Artschwager och Patricia Lamas Alvarez hur du utnyttjar din dejtingfria tid maximalt!

Skippa apparna i en månad

Enligt Cosmopolitans experter ska pausen helst vara i 30 dagar – då får du tid att ladda batterierna ordentligt, samtidigt som du kan identifiera eventuella negativa mönster i ditt kärleksliv.

Omfamna tystnaden

För att verkligen kunna utvärdera hur ditt dejtingliv går är det viktigt med reflektion. Istället för att fylla varje ledig stund med poddar och musik, prova att omfamna tystnaden – och njut av att slippa oroa dig för vem som har sms:at eller inte!

Ha kul på egen hand

Detta är en utmärkt tid att fokusera på dig själv och dina intressen. Anmäl dig till den där kursen du velat gå på, eller det där loppet du funderat på att springa. Om du gör dessa saker på egen hand är det bara en bonus, eftersom det ger dig utrymme att lära känna dig själv på djupet.

Kom tillbaka starkare än någonsin

När är det då dags att återvända till dejtingapparna? Svaret är: När du känner dig genuint sugen på att dejta igen! Att dejta är inte något du ska göra för att du känner press att träffa någon, utan för att det känns roligt. Förhoppningsvis återvänder du inte endast med förnyad energi, utan även en tydligare bild av vad du söker.

Ett sista tips: ta det lugnt så att du slipper den där uttröttade känslan som gjorde att du raderade apparna från första början – som med allt annat är det kvalitet över kvantitet som gäller.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!