Hälsa

Ugnsbakad avokado med ägg – den perfekta frukosten

Ägg och avokado är två näringsrika och mättande hälsobomber som vi gärna äter så ofta som möjligt. Och med tanke på hur goda de är var för sig så har vi inget emot att kombinera de båda! Här hittar du ett recept på godaste frukosten just nu: ugnsbakad avokado med ägg.

Foto: Damn Delicious

Den här goda rätten svänger du enkelt ihop på några minuter. Låt den baka i ugnen medan du gör dig i ordning, när du kommer ut från badrummet har du en krämig och mättande frukost som ger dig massor av protein och nyttiga fetter. En perfekt start på dagen!

Recept: Popsugar

Ugnsbakad avokado med ägg

Ugnsbakad avokado med ägg

Ingredienser
1 avokado
2 ägg
Salt och peppar
Hackad gräslök och chiliflakes

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela avokadon och ta ur kärnan. Gröp ur cirka två matskedar fruktkött från avokadons mitt, så att ett ägg får plats.

2. Lägg halvorna i en ugnssäker form och knäck ett ägg i varje avokado.

3. Baka i ugnen i cirka 15-20 minuter, beroende på avokadons oh äggens storlekar. De är klara när ägget har “stannat”.

4. Ta ut, salta och peppra och toppa med hackad gräslök, chiliflakes eller kryddor efter smak. Servera och njut!

Foto: Damn Delicious

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!