Hälsa

Så undviker du myggbett i sommar – 3 bra tips

Sommaren är äntligen här och vi dukar upp för picknickar, sena kvällsbad och middagar utomhus. Allt är perfekt – bortsett från myggorna. Nedan listar vi tre effektiva tips för att lättare undvika att bli myggbiten i sommar. 

Foto: Unsplash

Vi har alla varit där, man sitter ute en härlig kväll och njuter av ledigheten. Plötsligt hörs ett svagt surrande som långsamt blir högre och högre. Här och var dyker de kliande betten upp på kroppen. Att bli myggbiten hör sommaren till, men det finns några enkla tips du kan ha i bakhuvudet för att minska antalet bett. Det är trots allt inte speciellt roligt när man går och lägger sig på kvällen och hela kroppen kliar!

Undvik skugga och stillastående vatten

Undvik skugga och stillastående vatten

Myggor frodas och trivs på skuggiga platser och vid stillastående vatten. För att minska mängden bett kan du därför försöka undvika sådana platser!

Foto: Unsplash

Nästa bild
Klä dig ljust

Klä dig ljust

Av någon anledning drar sig mygg till mörkare kläder, försök därför istället välja ljusa färger och kulörer om du vet att du ska spendera mycket tid utomhus och framförallt kvällstid!

Foto: Unsplash

Nästa bild
Använd myggmedel

Använd myggmedel

Det kanske mest effektiva knepet att ta till är myggmedel, kolla på hyllorna i din vanliga matvarubutik eller be om hjälp på apoteket. Även djungelolja brukar fungera bra på de blodsugande krypen!

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!