Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Vår nya hälsobloggare Hanna Elfast: “Drivna kvinnors resa inspirerar mig”

Hanna Elfast är göteborgstjejen och PT:n som dagligen inspirerar tusentals genom sin blogg och Instagram – nu börjar hon blogga på Metro Mode! Hon vill sprida en mer sund syn på hälsa och uppmuntra alla till att älska sig själva, både fysiskt och psykiskt. Här berättar hon om sina bästa tips för att hitta glädje i träningen och avslöjar en hemlig talang hon har. 

Foto till vä: Linnea Broberg / Foto till hö: Hanna Elfast

Hej Hanna! Kan du berätta lite om dig själv?
Jag är 22 år gammal, bor i sköna Göteborg med min sambo och hund och studerar digital marknadsföring. Som personlig tränare i grunden brinner jag för träning och hälsa, men framförallt för att inspirera till ett hälsosamt förhållningssätt till det. Fokus ska ligga på hållbar och långsiktig hälsa, vilket jag fokuserar på i mina sociala kanaler och på bloggen.

Vad kommer läsarna att hitta i din blogg?
Främst träningspepp, tips kring hälsosam kost men också hälsa i det stora hela. Utöver det kommer läsarna att hitta mer personliga inlägg och snapshots ur min vardag.

Vilka ämnen brinner du mest för?
Jag brinner för att inspirera till en hälsosam livsstil, att älska sin kropp och att må bra fysiskt och psykiskt.

Vad innebär ett hälsosamt liv för dig?
Det innebär att vara fri från press och ångest kring träning och mat. Jag tror på att man investerar i sig själv genom träning man tycker är rolig och näringsrik kost för hälsan, idag och i framtiden. Samt att man måste ta lika väl hand om sin insida som sin kropp.

Foto: Hanna Elfast

Har du alltid haft samma syn på hälsa?
Jag har lidit av perioder av en stress och ångest kring mat, vad jag fick/inte fick äta kopplat till en ohälsosam och skev syn på min kropp. Idag är jag frisk och fri från det och därav ligger det mig varmt om hjärtat att inspirera till träning och kost kopplat till hälsa – och då ur en positiv synvinkel!

Vad är ditt bästa tips till den som har svårt att hitta glädje i träningen?
För mig känns det viktigt att träningen ska vara rolig, utvecklande, positiv och ha ett syfte. Våga testa på olika träningsformer tills du hittar det som känns kul för dig. Träna också med ett positivt syfte som att må bra och känna dig stark och hälsosam, inte som straff för något du ätit eller liknande.

Hur ser en typisk dag ut för dig?
Mina dagar startas oftast i skolan med föreläsningar fram till eftermiddagen. Efter det kör jag ett högintensivt träningspass med styrketräning, yoga eller crossfit. Jag tycker om en mix av olika träningsformer för att utvecklas på olika sätt. Efter det leker jag i köket och hittar på nya veganska recept, följt av mys i soffan med min sambo och vår lille hund Leo framför en bra serie. Dagar som inte är fyllda med föreläsningar är planerade med plåtningar, möten och jobb med mina kanaler.

Foto till vä: Linnea Broberg / Foto till hö: Hanna Elfast

Har du någon hemlig talang som folk inte vet om?
Jag är en stjärna på mario-cart och det kan min sambo lite småsurt skriva under på, haha. Det var en riktig nostalgitripp när vi hittade Wii-spelet förra veckan.

Nämn tre saker som står högst upp på din bucketlist just nu?
– Resa! Jag älskar att resa och jag vill gärna uppleva många nya och gärna lite udda platser i världen.
– Någon gång i livet vill jag flytta utomlands, kanske i flera år eller bara några få för bra erfarenhet. Efter ett halvår i USA fick jag mersmak av den personliga utvecklingen man gör i ett annat land, med ett annat språk och i en annan kultur.
– Utmana en rädsla. Tidigare var det att ta dykarcertifikat, det är nu avcheckat och något av det häftigaste jag upplevt. Nästa grej är att hoppa fallskärm eller liknande, höga höjder är inte riktigt min grej..

Vem är din största förebild?
Mamma. Att hon som ung mamma vågade flytta utomlands och starta ett eget klädmärke för att sedan jobba som designer i en tuff och rolig modebransch. Drivna kvinnors resa inspirerar mig!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!