Hälsa

Varför din partner borde skriva in din menscykel i sin kalender

Tänk om din partner kunna finnas där som en stöttande hand under hela din menscykel och förstå EXAKT vad du behöver under olika faser i månaden – hur magiskt låter inte det? Den lösningen finns faktiskt och det är inte svårare än att ladda hem en app. 

Couple hugging and Flo on iphone

Foto: Unsplash / Flo

Under din mens kan du ha humörsvängningar, bli tröttare eller hungrigare än vanligt och det är helt normalt! Du behöver bara få din partner att förstå det också. Det finns en app som gör det möjligt för dig att låta din partner ha full koll på din menscykel (och vad du behöver).

Gör det lättare för din partner att förstå och hjälpa till

Alisa Vitti är grundare till appen Flo som hon skapade för att kunna hjälpa kvinnor att använda sin menscykel till sin fördel. I appen kan du ta reda på vad din kropp behöver under vissa faser som du kan befinna dig i. Det kan tex. vara maträtter, extra kärlek eller träning som kan underlätta för dig att utföra dina dagliga uppgifter. Appen finns för att göra det smidigare för dig att dela denna information med din partner för att de lättare ska förstå dig och hur de kan hjälpa till!

Fem olika faser i din menscykel att lägga in i kalendern

Det finns fem olika faser i din menscykel; hormoner, fokus, träning, mat och kärlek. Dessa kan du lägga in i din kalender och även dela dem med din partner som gör det möjligt för er båda att veta när och vad du behöver. När du får notiser om att du går in i en ny fas, kan du välja att dela det med din partner som då får ett sms eller ett mail.

Meddelandena innehåller faktabaserad information om sex- & dejtingtips, råd om hur han känslomässigt kan stötta dig eller förslag på en shoppinglista – allt du vill att din partner ska ha koll på! Hur bra?! Tack vare denna information kommer du slippa onödiga bråk som lätt kan uppstå i ett förhållande.

Källa: Harpers Bazaar

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!