Hälsa

Världens mest veganvänliga land- Sverige landar i topp

Att äta veganskt är något som många hakat på under senaste tiden.  Sverige har nu blivit korade till en fjärdeplats gällande att vara det mest veganvänliga landet i världen. Hur stort är inte det?

Vegan-food

Tänka sig att vi i Sverige skulle vara så otroligt grymma på att äta veganskt! Nu visar det sig att Sverige hamnar på en fjärde plats när det gäller vilket land som är det mest veganvänliga av alla länder i hela världen. Detta visar en undersökning som kockforumet Chef´s Pencil gjort. De har utgått från Google Trends och kartlagt hur populär veganismen är i olika länder världen över. Resultatet visade på att Australien är det land där flest lever veganskt, följt av Storbritannien och Nya Zeeland. Men på en fjärdeplats landar alltså Sverige, hur fantastiskt är inte det?

Detta handlar bland annat om att svenska företag som Oatly och Food for progress ligger bakom Oumph! har etablerat sig utomlands senaste åren. Inte nog med det så har Sverige blivit ett land som flera stora företag väljer att satsa på gällande veganism. McDonalds testade sin burgare McVegan på den svensk publiken och även glassföretaget GB introducerade två veganska Magnum-glassar i Sverige innan de gav sig ut globalt med produkterna.

 

Källa: Elle

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!