Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Vegansk chokladmousse på bara 5 minuter – här är Cassandra Lundgrens smarriga recept!

Att chokladmoussen är en stor favorit bland både stora som små är inte så konstigt! Så varför inte testa att göra en vegansk variant? Cassandra Lundgrens tvist på vår favoritefterrätt får oss att dregla! 

Foto: Instagram @cassandra.lundgren

Vegansk chokladmousse på bara fem minuter? Ja det är faktiskt så enkelt som det låter! Cassandra Lundgren tipsar oss om hur vi kan tillaga en vegansk variant av vår älskade klassiker – chokladmoussen. En bas på avokado och banan låter kanske inte så gott, men vi lovar denna är ljuvlig. Toppa med kokosflarn, salta mandlar eller varför inte torkade bananer? Supergott och även nyttigt!

 

Du behöver för ca 5 portioner: 

1 banan

1 avokado

2 msk kakao

100 g mörk mjölkfri choklad

1 näve salta mandlar

1 msk kaffe

2-3 msk agavesirap

 

Toppa med: 

Salta mortlade mandlar

Kokosflarn

Frystorkade bananer

Det du gillar/har hemma

 

Gör så här :

1. Gröp ur avokadon och skiva en banan och placera i en mixerskål.

2. Smält chokladen i en kastrull och häll i mixerskålen.

3. Mortla de salta mandlarna och häll ner dessa samt resterande ingredienser i mixerskålen.

4. Kör mixerstaven med full effekt tills allt blandats samman till en mousse.

 

Kall chokladmousse

Vill du ha en kall mousse så låt den stå i kylen någon timme och dra till sig (smakar lite mer då).

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!