Hälsa

Vinterns hetaste hälsodryck är en rosa latte – fullproppad med nyttigheter

Hallon och rödbetsjuice, en rejäl bit färsk ingefära, citron och honung i ett bad av varm skummad havremjölk – lägger grunden för vinterns godaste superlatte! Den rosa färgen gör oss pigga och glada, och inte oss emot att latten även är fullproppad med näringsrika superingredienser – som håller vinterns förkylningar på säkert avstånd. 

Rödbetsjuice är en riktig hälsobomb enligt Topphälsa! Den ska bland annat öka uthålligheten då den innehåller ämnet nitrat som ombildas till nitrit i kroppen, och gör musklerna mer effektiva på att använda syret. Inte nog med det så ska rödbetsjuicen också sänka blodtrycket.

Saft från hallon innehåller en mängd nyttigheter så som C-vitamin, kolsyra, kalcium och kalium. Hallon ska även motverkar inflammationer och boosta immunförsvaret, skriver Iform.

Ingefära är känd för sina hälsoeffekter och håller vinterns förkylningar på säkert avstånd samt verkar anti-inflammatoriskt, skriver Mitt kök.  Så, vad väntar du på? Blanda ihop en rosa superlatte redan i kväll! Här bjuder vi på receptet.

 

Så gör du vinterns rosa superlatte:

1/2 liter havremjölk

1 dl rödbetsjuice (från råsaftcentrifug eller köpt)

1 dl saft från hallon

1/2 saft från citron

2 msk honung

1 msk riven ingefära (eller efter smak)

 

Gör så här:

1. Riv ingefäran grovt.

2. Blanda mjölk med samtliga ingredienser i kastrull.

3. Koka upp till ca 60 grader, sila sedan bort den rivna ingefäran.

4. Skumma din rosa latte och servera direkt.

 

Vill du ha din latte varmare så går det såklart utmärkt att koka upp på full effekt, ingefäran tappar dock mycket av sina hälsoeffekter över 60 grader.

 

 

Foto & recept: Cassandra Lundgren 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!