Hälsa

Viral video på TikTok visar vad som händer om du inte tvättar din navel

Hur ofta tvättar du din navel? En video på TikTok har fått folk att tänka om kring rengöringen av denna ofta bortglömda kroppsdel.

Foto: Unsplash

En video skapad av TikTok-profilen Dr. Karan Ray har fått stor spridning efter att det visat sig att rengöring av naveln är viktigare än många kanske trodde.

Bildar en “sten”

I sin video förklarar Ray att svett, döda hudceller, ludd, bakterier och annat kan samlas i naveln om man inte tvättar den regelbundet. Dessa kan sedan bilda en så kallad “navelsten”. Navelstenar kan ha olika färger, berättar Dr. Karan Ray – de är oftast svarta men kan vara ljusbruna.

Om du inte redan har sprungit för att tvätta din navel kan vi lugna dig med följande information: enligt Medical News Today är så kallade navelstenar ovanliga, och oftast kan de avlägsnas utan kirurgiska ingrepp.

Däremot är det viktigt att tvätta naveln regelbundet med tvål och vatten – rekommendationen för tonåringar och vuxna är att göra detta dagligen. Det är även viktigt att se till att ingen tvål är kvar i naveln efter rengöring. För personer som har svårt att göra detta kan bomullstops användas till detta ändamål.

@dr.karanr #duet with @crinc_3 natural ornaments! #schoolwithdrkaran ♬ I’m Coming Out – Diana Ross

Källa: Medical News Today

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!