Hälsa

Visste du att det finns en kondom för kvinnor? Så här funkar den!

Har du varit med om att det inte blivit precis som du tänkt dig när det gått hett till i sängkammaren? Till exempel att ni upptäckt att ingen av er har med er skydd, eller att din manlige partner av någon anledning inte velat använda kondom? Inga problem – nu kan du ta saken i egna händer.

Foto: Unpslash

Om du vill skydda dig mot både sjukdomar och oönskad graviditet tänker nog många att kondomen är det enda alternativet. Men visste du att det finns en annan lösning, en som låter dig som kvinna ta kontroll över din egen kropp?

Den så kallade femidomen beskrivs som en kondom för kvinnor och lanserades redan på 90-talet, men blev enligt Expressen ingen succé då den både var dyr och svår att använda. Då, liksom nu, liknade den i stor utsträckning en kondom i plast som kvinnan för in för att hindra spermier från att nå livmoderhalsen. Men medan versionen på 90-talet bara hade en ring som skulle placeras på utsidan, så har dagens versioner även en ring i andra änden som ska göra att den både är lättare att sätta in och få att stanna.

Enligt RFSU kan det ta lite övning innan det är helt enkelt att använda den – men det kan det väl vara värt om du har möjligheten att skydda dig själv utan att vara beroende av att din partner använder kondom på rätt sätt?

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!