Hälsa

WomanUp-podden i samarbete med Kvinna till Kvinna: “Alla kan bidra till en mer jämställd värld”

Världen är långt ifrån jämställd! Det har #metoo visat och fortsätter att visa. Metro Modes nya storsatsning WomanUp-podden väljer därför att ge ordet till några av Sveriges mest inspirerande kvinnor, och låter dem öppna upp om viktiga ämnen, utifrån egna erfarenheter! I podden tar vi upp allt från psykisk ohälsa till ätstörningar, hälsohets, kvinnofällor, övergrepp, samhällsideal och sorg. Det gör vi i samarbete med Kvinna till Kvinna. 

I arbetet för att hitta en samarbetspartner till WomanUp-podden, som stod för allt det där vi på Metro Mode också står för, kändes till en början svårt, men visade sig bli väldigt enkelt. Organisationen Kvinna till Kvinna kändes nämligen rätt från första mötet. De gör nämligen skillnad för kvinnor, runt om i världen – varje dag!

I snart 25 år har Kvinna till Kvinna kämpat för kvinnors rättigheter i över 20 länder, som en av världens främsta kvinnorättsorganisationer. Och mycket har faktiskt blivit bättre. Men samtidigt har livet för kvinnor på vissa platser blivit sämre. Mycket sämre. Kvinna till Kvinna kan aldrig acceptera att 1 av 3 kvinnor utsätts för våld eller sexuellt våld under sina liv. Eller att miljontals kvinnor lever med sexuella trakasserier på nätet, i skolan, på arbetsplatsen, i hemmet. Inte Metro Mode heller! Aldrig. Någonsin.

Hur ser samarbetet ut? I slutet av varje avsnitt av WomanUp-podden får varje gäst dela med sig av sitt livs motto och favorit-quote i podden. Sveriges kultur och demokratiminister Alice Bah Kuhnke valde till exempel “I´m not here to please”! Vill du ha det grymma citatet på snygg t-shirt (eller någon annan gäst motto), så kan du gå in på metromode.se/womanup >> Det bästa av allt? 40 kronor av varje såld t-shirt går till just Kvinna till Kvinna och deras kamp för kvinnors rättigheter runt om i världen.

Men hallå, kommer pengarna fram då?

Ja! Kvinna till Kvinna har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att dina pengar används på ett effektivt och ansvarsfullt sätt. Hela 95% går direkt till arbetet för kvinnors rättigheter i 20 länder. Endast 5% går till nödvändig administration och insamling.

Läs mer om Kvinna till Kvinna och deras grymma jobb här >>

Stöd Kvinna till Kvinnas arbete runt om i världen – bli månadsgivare >> 

Följ Kvinna till Kvinna på Instagram här >> 

Följ Kvinna till Kvinna på Facebook här >> 

Foto: Niklas Lindgren

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!