Hälsa

Yoghurt minskar risken för högt blodtryck – särskilt hos kvinnor

yoghurt nyttigt blodtryck kvinnor

Hurra! Ännu en anledning att äta yoghurt, vi visste väl att något så gott såklart måste vara nyttigt för kroppen.

En del hävdar att yoghurt är ett av de mest hälsosamma mellanmål som finns (men levande bateriekulturer som hjälper matsmältningen och är fullmatad med kalcium, protein och vitamin D) medan andra studier har visat att yoghurt inte har en betydande inverkan på din allmänna hälsa.

Vare sig du föredrar en krämig grekisk variant eller den löjligt goda med fruk och bär så finns det nu goda nyheter för yoghurtälskare! En ny studie som finansierats av “National Dairy Council” som presenterades vid American Heart Association EPI” / Lifestyle 2016 Scientific Sessions i Phoenix, påvisar att kvinnor som äter fem eller fler portioner yoghurt i veckan hade 20 procent lägre risk att utveckla högt blodtryck, i jämförelse med kvinnor som sällan åt yoghurt.

– Jag tror att detta är den största studien i sitt slag hittills som utvärderat de specifika effekterna av yoghurtens påverkan på blodtrycket, berättade huvudförfattaren till studien, Justin Buendia, doktorand vid Boston University School of Medicine, MA, för Medical News Today.

Detta är alltså en grym anledning att fortsätta (eller börja) äta minst en skål yoghurt om dagen. Toppa gärna nötter och bär, för att få ett extra nyttigt mellanmål.

– Att lägga yoghurt till en övrigt balanserad kost fungerar för att minska den långsiktiga risken för högt blodtryck hos kvinnor, konstaterade Buendia.

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.
Foto: All Over Press
Källa: www.womansday.com

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!