Home

10 tips – så inreder du det mysiga och perfekta sovrummet du alltid drömt om

Känner du att du inte riktigt fått till sovrummet du alltid drömt om? Mycket hänger på detaljerna, som att följa samma färgskala och tänka på vilka textilier du matchar med varandra. Nedan har vi samlat 10 tips som skapar sovrummet du alltid drömt om.

Foto: Ellos Home

Läs även: “7 inredningstrender som vu rensar ut 2020 – dessa välkomnar vi”

En mysig matta

En mysig matta

Inget kan störa en godmorgon så mycket som att sätta ner fötterna på ett iskallt golv. Vem vill kliva upp sängen då? Satsa på en mysig och bekväm matta som du vill sätta ner fötterna på.

 

Foto: myunfinishedhome.com

Nästa bild
Ett tema

Ett tema

Vi gjorde alla det när vi var barn, bestämde ett tema på våra rum. Barbie, superhjältar eller rymden. Sen när vi blev äldre slutade vi göra teman och började inred lite på måfå. Om ditt rum inte känns mysigt så kan det vara här skon klämmer. Du behöver inte välja rymden som tema utan du kan välja ett färgtema eller en känsla.

Foto: magicdreamlife.com

Nästa bild
Rätt antal kuddar

Rätt antal kuddar

Att bädda sängen med rätt antal kuddar är knepigt. Det ska vara tillräckligt många kuddar för att sängen ska se inbjudande ut, men det ska inte vara för många så det tar tio minuter att ta sig in i sängen. En regel är att ha ungefär 2-6 stycken beroende på hur stor säng du har.

Foto: Instagram.com/bloggaibagis

Nästa bild
En plats att sitta på som inte är sängen

En plats att sitta på som inte är sängen

Ett sovrum behöver en skön möbel där du kan sitta och ta det lugnt, prata med din partner eller kolla din mobil en sista gång. Har du någon annanstans att sitta så du hålla tekniken borta från sängen och du kan sova gott.

Foto: bloodandchampagne.com

Nästa bild
Ingen teknik i sikte

Ingen teknik i sikte

På tal om teknik så ska sovrummet helst vara helt fritt från teknik. Inte ens din mobil ska egentligen ha tillträde till sovrummet. Vill du ha ett sovrum där du kan komma till ro så ska du inte ha NÅGON teknik i rummet. Det är sjukt svårt men din sömn kommer tacka dig.

Foto: Urban outfitters

Nästa bild
En samling av saker du älskar

En samling av saker du älskar

Det måste inte vara en komplett samling eller massa saker, men något som får dig att le varje gång du kliver in i sovrummet. Tänk dig att vakna upp och se bilder som betyder något för dig och saker som väcker goda minnen. Då kan inte bli annat än en bra dag. I ditt sovrum kan du ställa de saker som har ett högt affektionsvärde men som kanske inte passar någon annanstans.

Foto: onekindesign.com

Nästa bild
Ett nattduksbord med det allra nödvändigaste

Ett nattduksbord med det allra nödvändigaste

Ett nattduksbord med en bok på och kanske en blomma ser fantastiskt ut, men det är inte den enda anledning till att det brukar se ut så i inredningstidningar. Kombinationen av en bok, vattenkaraff, en blomma och en lampa kommer få dig att sova bättre. Eftersom du har allt du behöver för att få en god sömn bredvid dig.

Foto: blog.westelm.com

Nästa bild
En bra madrass

En bra madrass

Du kan ha alla saker på den här listan, men ditt sovrum är ändå inte komplett utan en perfekt madrass. Det är den viktigaste saken i ditt sovrum, eftersom du trots allt ska sova där. Lägg ner tid och pengar på att hitta en madrass som är helt perfekt. Din kropp kräver inget annat.

Foto: Avenue lifestyle

Nästa bild
Fotografier - men inte på din familj

Fotografier - men inte på din familj

Det är klart du ska ha familjefoton om du vill i ditt hem, men du ska helst hålla dem borta från ditt sovrum. Konsten i ditt sovrum ska helst inte vara känslomässigt laddad. Du kan få svårt att somna om du börjar tänka på eller sakna någon.

Foto: blog.stylizimo.com

Nästa bild
Kontraster

Kontraster

Även det ljusaste och romantiska sovrum behöver någon kontrast som bryter av. Det kan vara en annorlunda lampa, färgglada kuddar eller mörka sängkläder. För att få till det perfekta rummet så krävs det balans. Det ska inte vara för vitt eller för mörk utan det ska vara precis lagom.

Foto: The design chaser

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!