Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

10 tips – så inreder du det mysiga och perfekta sovrummet du alltid drömt om

10 tips – så inreder du det mysiga och perfekta sovrummet du alltid drömt om
10 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/05/mysig-matta-tips-inreda-sovrum-.jpg

En mysig matta

Inget kan störa en godmorgon så mycket som att sätta ner fötterna på ett iskallt golv. Vem vill kliva upp sängen då? Satsa på en mysig och bekväm matta som du vill sätta ner fötterna på.

 

Foto: myunfinishedhome.com

https://metromode.se/files/2016/05/tema-tips-inreda-sovrum.jpg

Ett tema

Vi gjorde alla det när vi var barn, bestämde ett tema på våra rum. Barbie, superhjältar eller rymden. Sen när vi blev äldre slutade vi göra teman och började inred lite på måfå. Om ditt rum inte känns mysigt så kan det vara här skon klämmer. Du behöver inte välja rymden som tema utan du kan välja ett färgtema eller en känsla.

Foto: magicdreamlife.com

https://metromode.se/files/2016/05/kuddar-tips-inreda-sovrum-.jpg

Rätt antal kuddar

Att bädda sängen med rätt antal kuddar är knepigt. Det ska vara tillräckligt många kuddar för att sängen ska se inbjudande ut, men det ska inte vara för många så det tar tio minuter att ta sig in i sängen. En regel är att ha ungefär 2-6 stycken beroende på hur stor säng du har.

Foto: Instagram.com/bloggaibagis

https://metromode.se/files/2016/05/stol-tips-inreda-sovrum-.jpg

En plats att sitta på som inte är sängen

Ett sovrum behöver en skön möbel där du kan sitta och ta det lugnt, prata med din partner eller kolla din mobil en sista gång. Har du någon annanstans att sitta så du hålla tekniken borta från sängen och du kan sova gott.

Foto: bloodandchampagne.com

https://metromode.se/files/2016/05/ingen-teknik-tips-inreda-sovrum-.jpg

Ingen teknik i sikte

På tal om teknik så ska sovrummet helst vara helt fritt från teknik. Inte ens din mobil ska egentligen ha tillträde till sovrummet. Vill du ha ett sovrum där du kan komma till ro så ska du inte ha NÅGON teknik i rummet. Det är sjukt svårt men din sömn kommer tacka dig.

Foto: Urban outfitters

https://metromode.se/files/2016/05/samling-tips-inreda-sovrum-.jpg

En samling av saker du älskar

Det måste inte vara en komplett samling eller massa saker, men något som får dig att le varje gång du kliver in i sovrummet. Tänk dig att vakna upp och se bilder som betyder något för dig och saker som väcker goda minnen. Då kan inte bli annat än en bra dag. I ditt sovrum kan du ställa de saker som har ett högt affektionsvärde men som kanske inte passar någon annanstans.

Foto: onekindesign.com

https://metromode.se/files/2016/05/nattduksbord-inreda-sovrum.jpg

Ett nattduksbord med det allra nödvändigaste

Ett nattduksbord med en bok på och kanske en blomma ser fantastiskt ut, men det är inte den enda anledning till att det brukar se ut så i inredningstidningar. Kombinationen av en bok, vattenkaraff, en blomma och en lampa kommer få dig att sova bättre. Eftersom du har allt du behöver för att få en god sömn bredvid dig.

Foto: blog.westelm.com

https://metromode.se/files/2016/05/skon-madrass-tips-inreda-sovrum-.jpg

En bra madrass

Du kan ha alla saker på den här listan, men ditt sovrum är ändå inte komplett utan en perfekt madrass. Det är den viktigaste saken i ditt sovrum, eftersom du trots allt ska sova där. Lägg ner tid och pengar på att hitta en madrass som är helt perfekt. Din kropp kräver inget annat.

Foto: Avenue lifestyle

https://metromode.se/files/2016/05/fotografier-tips-inreda-sovrum-.jpg

Fotografier - men inte på din familj

Det är klart du ska ha familjefoton om du vill i ditt hem, men du ska helst hålla dem borta från ditt sovrum. Konsten i ditt sovrum ska helst inte vara känslomässigt laddad. Du kan få svårt att somna om du börjar tänka på eller sakna någon.

Foto: blog.stylizimo.com

https://metromode.se/files/2016/05/kontraster-tips-inreda-sovrum-.jpg

Kontraster

Även det ljusaste och romantiska sovrum behöver någon kontrast som bryter av. Det kan vara en annorlunda lampa, färgglada kuddar eller mörka sängkläder. För att få till det perfekta rummet så krävs det balans. Det ska inte vara för vitt eller för mörk utan det ska vara precis lagom.

Foto: The design chaser

Känns ditt sovrum tråkigt och inte alls särskilt harmoniskt? Då kan det bero på att du har inrett det helt fel. Vi listar 10 saker som varje sovrum behöver.

Foto: Avenue lifestyle/My unfinished home

 

Handen upp om du har ett mysigt och perfekt sovrum. Okej, det var typ ingen. För handen på hjärtat nu… Hur härligt är ditt sovrum egentligen? Tyvärr hamnar oftast sovrummet i skuggan av vardagsrummet och köket. Vi lägger ner all vår tid och själ på att göra vår lägenhet till ett drömhem. Varje rum får noga utvalda möbler och du lägger stor omsorg på att få dina stilleben att se perfekta ut. Sen kommer du till sovrummet och tröttnar. Vad spelar det för roll hur det ser ut där? Dörren är ju ändå alltid stängd och inga gäster brukar gå in där.

 

Nu är det slut på det! Det är dags att ge ditt sovrum lite extra kärlek. Det finns speciellt 10 saker som varje sovrum behöver och som är ett måste för att du ska kunna skapa en harmonisk sovmiljö. Så släng ut “klädstolen” och fyll rummet med härlig energi.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!